Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

Najava: Crna Gora na Međunarodnoj konferenciji i sajmu “Nove tehnologije u obrazovanju“

Najava: Crna Gora na Međunarodnoj konferenciji i sajmu “Nove tehnologije u obrazovanju“
Datum objave 07.02.2017 16:54 | Autor PR služba Ministarstva prosvjete | Izvor: Ministarstvo prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Na poziv britanske ambasade u Podgorici ministar prosvjete dr Damir Šehović, u svojstvu šefa delegacije, prisustvovaće Konferenciji i sajmu „Nove tehnologije u obrazovanju“, koji se održavaju od 8 do 11. februara u Beogradu.

Konferencija i sajam će biti prilika da ministri i posjetioci učestvuju u regionalnim okruglim stolovima, upoznaju sve izlagače i kompanije i informišu se o najsavremenijim tehnologijama koje se mogu koristiti i primijeniti u obrazovnom sistemu.

Za učešće na međunarodnoj konferenciji „Nove tehnologije u obrazovanju“ poziv je dobilo preko dvadeset ministara Centralne i Istočne Evrope, kao i regije Kavkaza, što predstavlja dobru priliku da se predstave primjeri dobre prakse i planovi za naredni period u oblasti obrazovanja.

Konferencija ima za cilj da pruži podršku predškolskim ustanovama, školama, univerzitetima i organizacijama koje se bave obrazovanjem da, osavremene proces učenja, postanu inovativnije i na što bolji način iskoriste mogućnosti koje nove tehnologije pružaju. S druge strane, događaj ima za cilj da podrži male preduzetnike i velike kompanije da predstave svoje tehnološke proizvode i usluge koje mogu da unaprijede obrazovanje budućih generacija.

PR služba Ministarstva prosvjete