Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

Delegacija Savjeta ministara BiH u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori

Datum objave 13.02.2017 16:13 | Autor SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu


Predsjednik Vlade Duško Marković primiće u utorak, 14. februara 2017. godine predsjedavajućeg Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Denisa Zvizdića koji predvodi delegacije Savjeta ministara BiH u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

U delegaciji Bosne i Hercegovine, koja stiže u Crnu Goru, su i: zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda i ministri vanjskih poslova Igor Crnadak, odbrane Marina Pendeš, komunikacija i transporta Ismir Jusko kao i ministrica za ljudska prava i izbjeglice Semiha Borovac.

Bilateralne sastanke sa svojim resornim kolegama imaće ministri finansija Darko Radunović, odbrane Predrag Bošković, ekonomije Dragica Sekulić, evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović, saobracaja i pomorstva Osman Nurković i ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka.

Nakon razgovora predsjednikâ Markovića i Zvizdića biće upriličen plenarni sastanak delegacija Vlade Crne Gore i Savjeta ministara Bosne i Hercegovine.

Ministri evropskih poslova Crne Gore Aleksandar Andrija Pejović i vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak potpisaće tokom posjete Sporazum o saradnji Vlade Crne Gore i Savjeta ministara Bosne i Hercegovine u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

TEHNIČKE INFORMACIJE U VEZI SA MEDIJSKIM POKRIVANJEM:

Video snimateljima i fotografima omogućeno je snimanje sljedećih događaja:

1. Ceremonija svečanog dočeka (u 10:30 na platou ispred Vile „Gorica“ – dolazak na lice mjesta do 09:45);

2. Potpisivanje Sporazuma o saradnji Vlade CG i Savjeta ministara BiH u procesu pristupanja Evropskoj uniji (u 12:10 u Vili „Gorica“ – dolazak na lice mjesta do 11:45) i

3. Zajednička konferencija za medije predsjednika Vlade CG i predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH (u 12:15 u Vili „Gorica“).

Novinari, foto-reporteri i video snimatelji ulaze u Vilu „Gorica“ korišćenjem godišnje akreditacione kartice Vlade Crne Gore za 2017. godinu koja važi uz lični identifikacioni dokument. Novinari i snimatelji koji nemaju godišnju akreditaciju treba da zatraže pravovremeno od Službe za odnose s javnošću Vlade Crne Gore izdavanje dnevne akreditacije. Zahtjev potpisan od strane ovlašćenog lica i ovjeren pečatom potrebno je poslati elektronskom poštom na adresu pr@gov.me ili telefaksom na broj +382 20 482 938.

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore obezbijediće medijima fotografije i video snimke početaka sastanaka kao i svih događaja otvorenih za medije.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE