Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

NAJAVA: Regionalni Samit ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava

Datum objave 15.06.2017 11:46 | Autor Ivona Mihajlović - administrator | Izvor: Ministarstvo finansija

Ispis Štampaj stranicu


Samit ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava regiona, koji organizuje NIN pod pokroviteljstvom Ministarstva finansija, održaće se 16. i 17. juna 2017. godine, u hotelu Splendid u Bečićima.

Tema ovogodišnjeg skupa je ,,Finansijska stabilnost regiona u novom globalnom okruženju“, u okviru koje će se učesnici osvrnuti na najvažnije elemente makrofiskalne politike zemalja učesnica samita, kao i razgovarati o izazovim u pomenutoj oblasti, odnosno modaliteta za njihovo prevazilaženje.

Samit će sjutra u 09:30 otvoriti guverner CBCG-a, dr Radoje Žugić, govorom na temu ,,Monetarna politika zemalja regiona – između Američkih federalnih rezervi i Evropske centralne banke“, dok će panel ministara finansija "Novi prioriteti - brži privredni rast uz zdrave javne finansije i niži javni dug", u kojem učestvuje ministar Darko Radunović, početi 17. juna u 9:30. Istoga dana, sa početkom u 12:30 časova, planiran je panel direktora poreskih uprava na temu "Reforma Poreske uprave i borba protiv sive ekonomije", čiji je učesnik direktor Miomir M. Mugoša.

Učešće na Samitu, koji predstavlja najveći godišnji regionalni finansijski i monetarni skup, potvrdio je 31 govornik, a čelnicima finansijskih institucija država regiona pridružiće se i brojni predstavnici vodećih banki i kompanija.

Agendu Samita možete preuzeti ovdje

Kontakti za dodatne informacije: 

Jelena Stevović, sekretar redakcije NIN-a
tel +381 11 333 4618

Marija Kovačević, Služba za odnose sa javnošću Ministarstva finansija Crne Gore
tel +382 20 224 581

Marija Radenović, Direkcija za ljudske resurse i odnose sa javnošću CBCG 
tel +382 20 403 262
Milica Vuletić, Odsjek za edukaciju javnosti Poreske uprave
tel +382 20 448 166

PR SLUŽBA
MINISTARSTVA FINANSIJA