Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Najava: Ministarka ekonomije Dragica Sekulić na otvaranju Biznis karavana u Mojkovcu

Najava: Ministarka ekonomije Dragica Sekulić na otvaranju Biznis karavana u Mojkovcu
Datum objave 15.06.2017 14:02 | Autor Ministarstvo ekonomije | Izvor: Ministarstvo ekonomije

Ispis Štampaj stranicu


Ministarka ekonomije Dragica Sekulić posjetiće sjutra (petak, 16. jun 2017) opštinu Mojkovac gdje će otvoriti Biznis karavan koji se održava u zgradi Opštine Mojkovac, sa početkom u 12:00 časova.

Uz ministarku, na otvaranju će govoriti i predsjednik Opštine Mojkovac Dejan Medojević.

Uvodna izlaganja su otvorena za javnost, nakon čega se nastavlja sa radnim dijelom Biznis karavana. Na kraju sastanka, oko 15:00 sati, predviđene su izjave za javnost ministarke Sekulić i predsjednika Opštine Medojevića.

Nakon posjete opštini Mojkovac, Biznis karavan će se nastaviti posjetom opštini Kolašin, u subotu, 10. juna.

Ministartsvo ekonomije je, uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), pokrenulo Biznis karavan – karavan dobrih poslovnih prilika, kako bi obišli sve opštine u Crnoj Gori i u direktnoj komunikaciji upoznali privrednike sa svim programima podrške razvoju biznisa koje Ministarstvo ekonomije sprovodi. Osnovni cilj projekta je da se, kroz unapređenje poslovnog ambijenta, aktiviranje sektora malih i srednjih preduzeća, privlačenje novih investitora i povećanje stope zaposlenosti naročito u manje razvijenim područjima zemlje, utiče na povećanje konkurentnosti privrede i prevazilaženje regionalnih socio-ekonomskih razlika.

Osim prezentacije i upoznavanja privrednika sa programima podrške razvoja biznisa i načinima na osnovu kojih mogu unaprijediti svoje poslovanje i ojačati poziciju na tržištu, lokalni privrednici u 23 crnogorske opštine imaće priliku da, u direktnoj komunikaciji sa predstavnicima Ministarstva ekonomije i Sekretarijata za razvojne projekte, iznesu probleme sa kojima se susreću prilikom apliciranja za pojedinačne programe ili prepreke u njihovoj implementaciji. Samim tim, zajedničkim zalaganjem će se definisati načini na koje je te izazove moguće prevazići kroz buduće projekte, inovaciju postojećih programa i saradnju sa nadležnim institucijama. 

Ministarstvo ekonomije sprovodi devet programa podrške privredi. Većina programa zasniva na finansijskoj podršci investitorima, odnosno preduzetnicima, malim i srednjim preduzećima, koja se realizuje po principu subvencija, refundacije dijela sredstava ili oslobađanja, odnosno smanjenja naknada i poreza – u zavisnosti od samog programa.

PR SLUŽBA
MINISTARSTVO EKONOMIJE