Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

U Crnoj Gori se održava 17. Forum Poljoprivredne politike zemalja jugoistočne Evrope- APF 2017

Datum objave 09.10.2017 14:30 | Autor MPRR | Izvor: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja

Ispis Štampaj stranicu


Forum poljoprivredne politike (APF) zemalja jugoistočne Evrope, koji se od 2001. godine organizuje kao platforma za diskusiju i preporuke o poljoprivrednoj politici i ruralnom razvoju, ove godine održaće se u Crnoj Gori.

 

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore i Stalne Radne Grupe za regionalni ruralni razvoj u jugoistočnoj Evropi (SWG), ovogodišnji dvodnevni forum će se održati u periodu od 11. do 12 oktobra, u Podgorici, u hotelu Verde.

 

Forum će u srijedu, 11. oktobra, u 09,00h, zvanično otvoriti potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović.

 

Na skupu će učestvovati predstavnici relevenatnih regionalnih, internacionalnih i domaćih institucija i organizacija koje sprovode poljoprivrednu politiku i daju preporuke za njeno unapređenje. APF 2017 poslužiće kao platforma za međunarodni dijalog o poljoprivrednim politikama i perspektivama zajedničkih interesa zemalja jugoistočne Evrope.

 

Fokus ce biti na potrebi da se unaprijedi konkurentnost ruralne ekonomije, uzimajući u obzir strukturu poljoprivrednih gazdinstava Zapadnog Balkana, kao i postojeće barijere za trgovinu poljoprivrednim proizvodima u regionu. Dio APF 2017 biće posvećen preporukama za politiku upravljanja prirodnim resursima, LEADER pristupu, kao i diskusiji o novom usmerenju IPARD-a, kao instrumenta za podršku EU fondova za održiv razvoj poljoprivrede i ruralnih područja u regionu.   

 

Napomena: PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja distribuiraće medijima video materijal, saopštenje i fotografije sa otvaranja Foruma. Informacije sa APF 2017 biće proslijeđene i putem web sajta, Facebook stranice, Youtube kanala Ministarstva poljoprivrede, Twitter naloga Vlade CG, kao i SWG socijalnih mreža i digitalnih kanala. Cijeli forum ce biti uživo emitovan na SWG websajtu. Oficijalni #hashtag ovogodisnjeg foruma #APF2017.

 

 

Kontakt e-mail:irena.kovacevic@mpr.gov.me;  swgsecretariat@swg-seerural.org

 

Website : http://www.mpr.gov.me/ministarstvo; http://seerural.org/

 

Facebook:https://www.facebook.com/Ministarstvo-poljoprivrede-i-ruralnog-razvoja-858133304240855/timeline/?ref=hl  ; https://www.facebook.com/swg.secretariat

 

Twitter:  https://twitter.com/MeGovernment ; https://twitter.com/SwgRrd

 

Youtube:https://www.youtube.com/user/MinpoljCG/feed ; https://www.youtube.com/channel/UCK90V687k0Qj1mwiGZ9TIKg

 

Linkedin : https://www.linkedin.com/in/swg-rrd-290673136/