Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

Predsjednik Vlade Duško Marković u ponedjeljak i utorak u zvaničnoj posjeti Republici Makedoniji

Datum objave 13.10.2017 12:09 | Autor SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu


Predsjednik Vlade Duško Marković otputovaće u ponedjeljak u Skoplje u zvaničnu posjetu Republici Makedoniji na poziv predsjednika Vlade Makedonije Zorana Zaeva.

Premijer će se tokom boravka u Skoplju sastati i sa predsjednikom Republike Makedonije Đorđem Ivanovim, a učestvovaće i u radu Samita 100 poslovnih lidera Jugoistočne Evrope koji se održava u Skoplju 16. i 17. oktobra na temu „Novi dogovor za novo vrijeme: Može li Region da se takmiči u globalnom miljeu“.

Zvanična posjeta predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića Skoplju biće prilika za dalje produbljivanje saradnje u bilateralnim odnosima dvije prijateljske zemlje, putem definisanja konkretnih zajedničkih aktivnosti i projekata čija bi se realizacija mogla očekivati u predstojećem periodu, te za neposrednu razmjenu mišljenja o aktuelnim bilateralnim, regionalnim i međunarodnim temama, kao i razgovor o pitanjima od značaja za evroatlantsku integraciju Republike Makedonije.

Sa predsjednikom Vlade putuje i ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković.

Tehničke informacije za medije:

Mediji zainteresovani za izvještavanje sa zvanične posjete treba da jave Službi za odnose s javnošću podatke o novinarima, fotografima i video snimateljima kako bismo ih akreditovali.

Mediji zainteresovani za izvještavanje sa Samita treba da se registruju na portalu Samita na linku: http://summit100.org/media/.

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore obezbijediće medijima fotografije i video snimke zvanične posjete predsjednika Vlade Republici Makedoniji, izjava predsjednika Vlade i aktivnosti na Samitu 100.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE