Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

Zastupnica CG pred ESLJP na konferenciji u Kokedalu

Datum objave 20.11.2017 09:49 | Autor KANCELARIJA ZASTUPNIKA CRNE GORE PRED EVROPSKIM SUDOM ZA LJUDSKA PRAVA

Ispis Štampaj stranicu


Zastupnica Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava Valentina Pavličić učestvovaće od 22. do 24. novembra na poziv Vlade Kraljevine Danske i Savjeta Evrope na Konferenciji na visokom nivou koja će biti održana u Kokedalu u Danskoj pod nazivom „2019. i poslije – razmatranje i dalji koraci od Interlakenskog procesa“.

Reforma koju nosi Interlakenski proces, uključujući rezultate konferencija na visokom nivou održanih u Interlakenu (2010.), Izmiru (2011.), Brajtonu (2012.) i Briselu (2015.), donijele su značajan napredak, koji se ogleda u jačanju principa supsidijarnosti, unapređenju efikasnosti Evopskog suda za ljudska prava, iskazujući pri tome potrebu za mnogo većom i efektivnijom implementacijom konvencijskih standarda.

Predstavnici zemalja članica Savjeta Evrope će se na konferenciji sastati sa sudijama Evropskog suda za ljudska prava, zvaničnicima Sekretarijata Savjeta Evrope, nacionalnim parlamentarcima i sudijama, kao i pravnim ekspertima iz civilnog sektora, gdje će imati priliku da neposredno izlože probleme sa kojima se suočava konvencijski sistem, a sve u cilju pronalaženje načina kako da se promovišu i zaštite ljudska prava i pronađu načini za jačanje autoriteta i održivosti konvencijskog sistema.

KANCELARIJA ZASTUPNIKA CRNE GORE PRED EVROPSKIM SUDOM ZA LJUDSKA PRAVA