Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Najava: Švajcarska delegacija predstavnika Swiss Continence Fondacije u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori

Najava: Švajcarska delegacija predstavnika Swiss Continence Fondacije u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori
Datum objave 05.09.2018 14:36 | Autor Ministarstvo nauke | Izvor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Švajcarska delegacija predstavnika Swiss Continence Fondacije, predvođena profesorom Tomasom Keslerom, predsjedavajućim Fondacije i šefom katedre za neuro-urologiju na Univerzitetu u Cirihu i Univerzitetskoj bolnici Balgrist, boraviće u Crnoj Gori povodom održavanja niza sastanka visokog nivoa 6. i 7. septembra 2018. godine.

Profesor Kesler je nedavno pokrenuo inicijativu povodom izrade zajedničkog projekta između Crne Gore i Švajcarske pod okriljem Swiss Continence Fondacije, a u cilju unapređenja kvaliteta zdravstvene zaštite u Crnoj Gori. Na prijedlog gdina Keslera, sredinom avgusta ove godine ministarka nauke, dr Sanja Damjanović, posjetila je Univerzitetsku bolnicu Balgrist sa direktorom Kliničkog centra, dr Jevtom Erakovićem, i sastala se sa ključnim ljudima organizacije, koji su potvrdili pružanje sve neophodne podrške u cilju formiranja dijagnostičkog centra u Crnoj Gori, a koji bi uključio i projekte edukacije za zdravstvene radnike na osnovu najsavremenijih naučnih, obrazovnih i zdravstvenih dostignuća.

Delegacija će se sjutra sastati ministrom zdravlja, dr Kenanom Hrapovićem, generalnim direktorom Generalnog direktorata za ekonomsku i kulturnu diplomatiju u Ministarstvu vanjskih poslova, Veljkom Milonjićem, direktorom Kliničkog centra, dr Jevtom Erakovićem i dekanom Medicinskog fakulteta, prof.dr Goranom Nikolićem.

Nakon toga, delegacija će posjetiti Klinički centar Crne Gore i susresti se sa medicinskom direktorkom KCCG, prof.dr Marinom Ratković i direktorom Klinike za urologiju i nefrologiju, dr Petrom Kavarićem. Uz to, planirana je i službena posjeta institutu “dr Simo Milošević”, u Igalu, kao i sastanak sa direktorkom Instituta, Gordanom Rajović.