Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Najava: Četvrta sjednica Savjeta za saradnju organa državne uprave i NVO

Datum objave 05.02.2019 12:00 | Autor MJU

Ispis Štampaj stranicu


Četvrta sjednica Savjeta za saradnju organa državne uprave i nevladinih organizacija biće održana u srijedu. 6. februara 2019. godine, sa početkom u 10 časova.

Sjednica će biti posvećena volonterizmu, čije je novo normativno uređenje u pripremi, kao i razmatranju Predloga metodologije za praćenje primjene Uredbe o izboru predstavnika NVO u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija, (Službeni list CG, broj 41/18) . 

Savjet obavlja poslove koji se odnose na praćenje primjene Strategije unapređenja podsticajnog okruženja za djelovanje nevladinih organizacija 2018-2020, davanje mišljenja o nacrtima propisa, odnosno strateškim i drugim dokumentima koji se odnose na rad i razvoj nevladinih organizacija u Crnoj Gori, u cilju unapređenja podsticajnog okruženja za djelovanje nevladinih organizacija, davanje mišljenja u vezi sa primjenom propisa, odnosno strateških i drugih dokumenata koji se odnose na rad i razvoj nevladinih organizacija u Crnoj Gori. 

Nakon sjednice, biće objavljeno saopštenje za javnost. 


MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE