Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Najava: Konferencija ''e-Demokratija - građani, kreatori javnih politika''

Najava: Konferencija
Datum objave 10.03.2019 12:00 | Autor MJU

Ispis Štampaj stranicu


Ministarka javne uprave Suzana Pribilović otvoriće konferenciju ''e-Demokratija - građani, kreatori javnih politika'', u ponedjeljak, 11. marta 2019. godine, u okviru nedjelje obilježavanja Partnerstva za otvorenu upravu “Globalni poziv na akciju - uprava u službi građana www.opengovweek.org, u organizaciji Ministarstva javne uprave i u saradnji sa UNDP-om. 

Konferencija će se održati hotelu Centre Ville u Podgorici, sa početkom u 9:30 časova. 

Na konferenciji će biti predstavljen i prezentaciono i funkcionalno unaprijeđen servis e-Participacija i održan panel “Građani - kreatori javnih politika”, posvećen razmjeni iskustva o reformi standarda i modernizaciji mehanizama učešća građana u procesu kreiranja javnih politika. 

Na panelu “Građani - kreatori javnih politika” učestvuju v.d. generalne direktorice Direktorata za dobru javnu upravu i djelovanje NVO u Ministarstvu javne uprave Marija Hajduković, lider DEU projekta ,,Tehnička podrška razvoju institucionalnih mehanizama saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija u Crnoj Gori'' dr Igor Vidačak, zamjenik glavnog pregovarača Marko Mrdak i konsultantkinja Marina Vujačić

Učesnici konferencije su predstavnici organa uprave, organizacija civilnog društva, međunarodnih organizacija i medija. 

Partnerstvo za otvorenu upravu (OGP) je dobrovoljna međunarodna inicijativa, pokrenuta 2011. godine, koja promoviše multilateralnu saradnju, podržava i pomaže razvoj otvorenosti, transparentnosti i odgovornosti uprave kroz otvorenu saradnju predstavnika državne uprave sa civilnim društvom i drugim segmentima društva s ciljem promocije i povećanja transparentnosti, borbe protiv korupcije i aktivnog uključivanja i osnaživanja učešća građana i civilnog sektora u kreiranje javnih politika. Crna Gora se OGP-u priključila 13. februara 2012. godine, i kao zemlja učesnica potpisala deklaraciju o otvorenoj Vladi  www.otvorenauprava.me.

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE