Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Интерактивна радионица за средњошколце о њиховим потрошачким правима

Интерактивна радионица за средњошколце о њиховим потрошачким правима
Датум објаве 14.03.2019 13:15 | Аутор КЕИ

Испис Штампај страницу


Генерални секретаријат Владе, у сарадњи са М:тел „дигиталном фабриком“ обиљежиће у петак, 15. марта Свјетски дан права потрошача, у чијем су фокусу ове године поуздани паметни производи. С обзиром да су тренутно млади најизложенији утицају и коришћењу ових производа, они су неизоставни дио овогодишњег догађаја.

Интерактивну радионицу „Паметно користи паметне уређаје“ са ученицима подгоричких средњих школа, отвориће Марко Мрдак, замјеник главног преговарача и Јово Рабреновић, генерални директор Директората за развој националног бренда и заштиту потрошача, Министарство економије.

Након уводних обраћања, шеф Службе за дигиталне сервисе компаније М:тел Душан Радусиновић ће са средњошколцима одржати интерактивну радионицу.

Радионица ће бити организована у М:тел „дигиталној фабрици“, од 11:00х.

Свјетски дан права потрошача који је први пута обиљежен 15. марта 1983, сваке године актуелизује расправу о питањима и проблемима везаним за подручје заштите потрошача. То је уједно и могућност за промовисање темељних права свих потрошача и за постављање захтијева да се та права поштују.

Интерактивна радионица се организује у оквиру пројекта ЕУ4МЕ који финансира Европска унија, а спроводи УНДП.

Позивамо медије да испрате догађај.

СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЈАВНОСТИ О ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И ПРОЦЕСУ ПРИСТУПАЊА ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ
ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ