Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Premijer Duško Marković u utorak u zvaničnoj posjeti Austriji

Premijer Duško Marković u utorak u zvaničnoj posjeti Austriji
Datum objave 08.04.2019 15:28 | Autor SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu


Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković boraviće u utorak, 9. aprila 2019. u zvaničnoj posjeti Republici Austriji na poziv saveznog kancelara Sebastijana Kurca.

Prva zvanična posjeta premijera Crne Gore Austriji od obnove nezavisnosti naše zemlje biće prilika za pokretanje inicijativa za dalje unapređenje bilateralne saradnje i definisanje konkretnih zajedničkih aktivnosti i projekata čija bi se realizacija mogla očekivati u predstojećem periodu.

Posjeta će biti u funkciji dodatnog snaženja tradicionalno dobrih odnosa sa Austrijom kao jednim od najvažnijih spoljnopolitičkih partnera Crne Gore, posebno kada je u pitanju proces pregovora sa Evropskom unijom. Ujedno, biće prilika i da se, kroz afirmaciju dosadašnjeg napretka Crne Gore na planu evropske integracije, a neposredno nakon završetka austrijskog predsjedavanja Savjetom EU, iskaže zahvalnost Austriji za podršku u svim fazama i oblastima integracionih procesa, posebno na uloženim naporima za otvaranje Poglavlja 27 - Životna sredina i klimatske promjene.

TEHNIČKE INFORMACIJE ZA MEDIJE:

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore obezbijediće medijima fotografije i video snimke zvaničnog dočeka, sastanka i zajedničke konferencije za medije predsjednika Vlade Crne Gore i i saveznog kancelara Austrije.

Očekivani termin slanja materijala – oko 14:00.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Fotografija: Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković i austrijski savezni kancelar Sebastijan Kurc, Wachau Forum, 16. jun 2018.