Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Premijer Marković učestvuje na Osmom samitu šefova vlada Centralne i Istočne Evrope i NR Kine u Dubrovniku

Premijer Marković učestvuje na Osmom samitu šefova vlada Centralne i Istočne Evrope i NR Kine u Dubrovniku
Datum objave 10.04.2019 17:30 | Autor KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

Ispis Štampaj stranicu


Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković otputovaće sjutra, 11. aprila, u Dubrovnik gdje će učestvovati na Osmom samitu šefova vlada Centralne i Istočne Evrope i NR Kine, koji se održava 11. i 12. aprila.

Tema skupa, koji se organizuje u okviru Mehanizma saradnje NR Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope (16+1), biće izgradnja novih mostova kroz otvorenost, inovacije i partnerstvo.

Tokom boravka u Dubrovniku, premijer Marković će imati bilateralni sastanak sa premijerom Državnog savjeta Narodne Republike Kine Li Kećjangom i predsjednikom Vlade Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

Predsjednik Vlade Crne Gore će na samitu, zajedno sa predsjednicima vlada država Centralne i Istočne Evrope i Kine, prisustvovati otvaranju Ekonomsko-trgovinskog foruma 16+1. Na marginama Samita, premijer Marković će se sresti i sa predstavnicima kineskih kompanija.

Inicijativa 16+1, počela 2012. godine a inicirana od strane kineske Vlade, usmjerena je unapređenje poslovnih i investicionih odnosa između 17 država. Šefovi vlada 16+1 država se sastaju jednom godišnje.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

FOTO: Samit 16+1, Sofija, 7. jul 2018, Duško Marković i Li Kećijang