Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem mr Milutin Simović sjutra govori na otvaranju konferencije „Zeleni dani 2019“

Datum objave 04.06.2019 10:09 | Autor KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE

Ispis Štampaj stranicu


Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem mr Milutin Simović će sjutra, 5. juna, govoriti na otvaranju konferencije „Zeleni dani 2019“ - Ostvarivanje potencijala za zeleni rast, koje će se održati u Podgorici, u hotelu Hilton, sa početkom u 10.00 sati.

Dvodnevnu konferenciju organizuje Vlada Crne Gore u saradnji sa Privrednom komorom Crne Gore i Kancelarijom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj za Crnu Goru (UNDP). Konferencija će okupiti ključne poslovne lidere iz različitih industrija, kreatore politika, međunarodne eksperte, praktičare, akademike, nevladine organizacije, učenike edukatore, predstavnike EU, medije i druge relevantne subjekte. Teme konferencije obuhvataju aktuelne trendove koji se fokusiraju na najbolje prakse iz domena zelene ekonomije i kako one doprinose globalnoj Agendi 2030.

Konferencija se organizuje s ciljem da inspiriše poslovne krugove i predstavnike vlasti da ulažu u izgradnji ,zelenije' budućnosti naglašavajući važnost integracije ekonomskih i ekoloških politika na način koji otvara mogućnosti za nove izvore ekonomskog rasta.

Potpredsjednik Simović će imati i susret sa pomoćnicom generalnog sekretara UN-a i direktorkom Regionalnog biroa UNDP-a za Evropu i Zajednicu nezavisnih država, Mirjanom Špoljarić Eger.

Nakon otvaranja konferencije, potpredsjednik Simović i gospođa Špoljarić Eger će se obratiti medijima.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE