Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Потпредсједник Владе за економску политику и финансијски систем мр Милутин Симовић сјутра говори на отварању конференције „Зелени дани 2019“

Датум објаве 04.06.2019 10:09 | Аутор КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Испис Штампај страницу


Потпредсједник Владе за економску политику и финансијски систем мр Милутин Симовић ће сјутра, 5. јуна, говорити на отварању конференције „Зелени дани 2019“ - Остваривање потенцијала за зелени раст, које ће се одржати у Подгорици, у хотелу Хилтон, са почетком у 10.00 сати.

Дводневну конференцију организује Влада Црне Горе у сарадњи са Привредном комором Црне Горе и Канцеларијом Програма Уједињених нација за развој за Црну Гору (УНДП). Конференција ће окупити кључне пословне лидере из различитих индустрија, креаторе политика, међународне експерте, практичаре, академике, невладине организације, ученике едукаторе, представнике ЕУ, медије и друге релевантне субјекте. Теме конференције обухватају актуелне трендове који се фокусирају на најбоље праксе из домена зелене економије и како оне доприносе глобалној Агенди 2030.

Конференција се организује с циљем да инспирише пословне кругове и представнике власти да улажу у изградњи ,зеленије' будућности наглашавајући важност интеграције економских и еколошких политика на начин који отвара могућности за нове изворе економског раста.

Потпредсједник Симовић ће имати и сусрет са помоћницом генералног секретара УН-а и директорком Регионалног бироа УНДП-а за Европу и Заједницу независних држава, Мирјаном Шпољарић Егер.

Након отварања конференције, потпредсједник Симовић и госпођа Шпољарић Егер ће се обратити медијима.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ