Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Црна Гора домаћин пленарне сједнице Венецијанског клуба

Црна Гора домаћин пленарне сједнице Венецијанског клуба
Датум објаве 05.06.2019 12:38 | Аутор КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ ЗА ПОЛИТИЧКИ СИСТЕМ, УНУТРАШЊУ И ВАЊСКУ ПОЛИТИКУ

Испис Штампај страницу


Венецијански клуб, чији су чланови директори за комуникације влада држава чланица ЕУ и европских институција, одржаће своју пленарну сједницу у четвртак и петак, 6. и 7. јуна 2019. године, у Дворцу краља Николе у Бару. Црна Гора је прва земља изван Европске уније која је домаћин пленарне сједнице Венецијанског клуба у 33 године постојања овог угледног европског форума.

Сједницу ће отворити потпредсједник Владе Зоран Пажин. Уводна обраћања потпредсједника Пажина, шефа Делегације Европске уније у Црној Гори Аива Орава и генералног секретара Венецијанског клуба Винћенца Левоћија у Дворцу краља Николе у Бару, у четвртак 6. јуна, од 9.00 до 9.30, биће отворена за медијско праћење.

Венецијански клуб (Цлуб оф Венице) је европска струковна мрежа која окупља директоре за комуникације влада држава чланица и институција Европске уније, а у новије вријеме и влада држава кандидата за чланству у ЕУ.

На пленарној сједници Венецијаског клуба у Црној Гори биће разматрана питања комуникационих стратегија за уклучивање грађана у европске политике, искуства из недавно завршених европских избора, борба против дезинформација, комуницирање политике проширења и развој комуникационих капацитета и праксе европских институција, држава чланица и земаља кандидата за чланство у ЕУ. Ријеч је о првом скупу ове врсте који је окупио званичнике влада држава чланица ЕУ и европских институција након избора за Европски парламент.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ