Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Потпредсједник Симовић у радној посјети општини Плужине

Датум објаве 04.07.2019 12:48 | Аутор МПРР | Извор: Министарство пољопривреде и руралног развоја

Испис Штампај страницу


Потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић, са сарадницима, боравиће у петак, 5. јула, у радној посјети општини Плужине.

Потпредсједник Симовић ће, са представницима локалне самоуправе и мјештана, обићи почетак радова на изградњи водовода Горња Брезна.

У наставку посјете на конференцији за медије у етно селу „Монтенегро“, потпредсједник Симовић ће представити резултате другог јавног позива за Програм малих грантова у оквиру пројекта који Министарство реализује са Свјетском банком, финансираног из Глобалног еколошког фонда. Циљ овог пројекта је очување и валоризација природних ресурса на локалном нивоу.

Потпредсједник Симовић ће се у наставку посјете састати са представницима локалне самоуправе на челу са предсједником Општине Мијушком Бајагићем, као и представницима Спортско – риболовног клуба Бајо Пивљанин, Парка природе Пива и Електропривреде Црне Горе на тему порибљавања Пивског језера и покретања мријестилишта.

У складу са праксом обиласка успјешних пољопривредних произвођача и предузетника приликом радних посјета општинама, потпредсједник Симовић ће у Плужинама посјетити пољопривредно предузеће Сеоце у мјесту Горанско, које је корисник бесповратне подршке у оквиру пројекта ИПАРД лике.

Агенда посјете:

10:00 – 10:30 Обилазак радова на изградњи водовода Горња Брезна (село Брезна)

10:30 – 11:15 Презентација Програма малих грантова (Конференција за медије, Етно село Монтенегро, Брезна)

11:15 – 12:15 Састанак са представницима Општине, СРК Бајо Пивљанин, Парка природе Пива и ЕПЦГ (Етно село Монтенегро, Брезна)

12:30 – 13:00 Посјета предузећу Сеоце (Горанско)

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја