Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Округли сто „Локалне самоуправе у процесу преговора - успјеси и изазови на путу према ЕУ“

Датум објаве 05.07.2019 10:00 | Аутор КЕИ

Испис Штампај страницу


Имајући у виду улогу локалних самоуправа у процесу приступања Црне Горе ЕУ, као и потребу јачања сарадње државних и локалних органа посебно у дијелу хармонизације и спровођења европских прописа и стандарда, Генерални секретаријат Владе и Заједница општина Црне Горе, организују округли сто „Локалне самоуправе у процесу преговора - успјеси и изазови на путу према ЕУ“.

Округли сто ће се одржати у понедјељак, 8. јула 2019. у Хотелу ЦентреВилле у Подгорици, са почетком у 11.00 сати.

Скуп ће отворити главни преговарач Александар Дрљевић, шеф Делегације ЕУ у Црној Гори Аиво Орав и генерални секретар Заједнице општина Црне Горе Рефик Бојаџић.

Округли сто ће бити прилика за разговор о улози локалних самоуправа у преговарачком процесу, посебно у дијелу спровођења европских прописа и стандарда, као и о могућностима које су општинама на располагању у оквиру европских фондова.

У оквиру округлог стола, биће одржане двије панел сесије на тему претприступне подршке ЕУ Црној Гори и припреме за коришћење структурних фондова ЕУ.

Такође ће бити представљена три пројекта које општине тренутно спроводе и то: пројекат “ФЛАТ - Тренинг и подршка у поплавама и клизиштима” који спроводи општина Даниловград, пројекат “Зелена острва” који спроводи општина Беране и пројекат “ИРЕНЕ – Међурегионална мрежа за обновљиву и енергетску ефикасност” који спроводи општина Тиват.

Позивамо медије да извјештавају са скупа.

СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЈАВНОСТИ О ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И ПРОЦЕСУ ПРИСТУПАЊА ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ
ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ