Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Najava: Konferencija za medije povodom predstavljanja rezultata u borbi protiv nelegalnog ribolova

Datum objave 26.07.2019 10:05 | Autor MPRR | Izvor: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u subotu, 27. jula, u Kotoru, održaće Konferenciju za medije povodom predstavljanja rezultata postignutih u borbi protiv nelegalnog ribolova.

 

Podsjećamo da je kao odgovor u suočavanju sa dugogodišnjim problemima vezanim za nelegalni ribolov i izlov eksplozivnim napravama i drugim nedozvoljenim alatima, Vlada Crne Gore u maju 2017. godine formirala međuresorsku Radnu grupu u cilju efikasnijeg djelovanja nadležnih institucija. U sastavu radne grupe su predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije, Uprave pomorske sigurnosti, Nacionalnih parkova, Instituta za biologiju mora, Prirodno – matematičkog fakulteta, Agencije za zaštitu životne sredine, Višeg državnog tužilaštva, Lučke kapetanije, JP Morsko dobro, grupe građana “Stop krivolovu” i nevladinih organizacija.

 

Na konferenciji će biti  predstavljeni rezultati koji su postignuti u prethodnom dvogodišnjem periodu na suzbijanju nelegalnog ribolova.

 

Na konferenciji će se obratiti potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović, a predstavnici Radne grupe će prezentirati ostvarene rezultate.

 

Konferencija za medije biće održana u Institutu za biologiju mora u Kotoru, sa početkom u 13,00h.

 

Pozivamo predstavnike medija da prisustvuju događaju.

 

PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja