Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Дрљевић на конференцији „Тренутно стање ЕУ и будућност политике проширења ЕУ“

Датум објаве 09.09.2019 10:47 | Аутор КЕИ

Испис Штампај страницу


Главни преговарач Александар Дрљевић учествоваће на конференцији „Тренутно стање ЕУ и будућност политике проширења ЕУ“, у организацији Амбасаде Мађарске у Црној Гори.

Конференција ће бити прилика за дискусију о резултатима и наредним корацима Црне Горе у процесу преговора с ЕУ, а биће одржана у уторак, 10. септембра, у 10.00 часова, у ЕУ Инфо центру (улица 19. децембра, Подгорица).

Конференцију ће отворити мађарски амбасадор у Подгорици, Јожеф Неђеши, и директор Института за спољне послове и трговину, Мартон Угрошди, као и државни секретар за безбједносну политику и политички директор Министарства вањских послова и трговине Мађарске, Иштван Балог.

Након уводних излагања, у оквиру два панела биће ријечи о будућности ЕУ и односима између ЕУ и Западног Балкана, као и о европској перспективи Западног Балкана.

У панелима ће, поред главног преговарача Дрљевића, учествовати министарски комесар за Брексит у Министарству вањских послова и трговине Мађарске Саболч Такач, шеф Одјељења за заједничку вањску и безбједносну политику у Министарству вањских послова и трговине Мађарске Карољ Грубер, научни сарадник у Институту за вањске послове и трговину Мађарске, Ана Орос, као и предсједница Центра за демократску транзицију Милица Ковачевић и предсједник Европског покрета у Црној Гори Момчило Радуловић.

Агенду конференције можете преузети овдје.

Позивамо медије да извјештавају са догађаја.

СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЈАВНОСТИ О ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И ПРОЦЕСУ ПРИСТУПАЊА ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ
ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ