Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Državni sekretar SAD Majk Pompeo u petak u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori

Državni sekretar SAD Majk Pompeo u petak u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori
Datum objave 03.10.2019 12:00 | Autor SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu


Državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Majk Pompeo doputovaće u petak, 4. oktobra u zvaničnu posjetu Crnoj Gori.

Američkog državnog sekretara primiće predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković. Sekretara Pompea na Aerodromu Podgorica dočekaće ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović.

Premijer Marković i sekretar Pompeo daće nakon sastanka izjave za javnost.

Zvanična posjeta državnog sekretara je, nakon posjete potpredsjednika SAD Majka Pensa našoj zemlji, avgusta 2017, još jedna potvrda odličnih bilateralnih odnosa Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država i crnogorsko-američkog savezništva.

TEHNIČKE INFORMACIJE ZA MEDIJE:

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore i služba Kabineta Predsjednika Crne Gore obezbijediće medijima fotografije i video snimke: dolaska i dočeka američkog državnog sekretara u Crnu Goru (Aerodrom i Vila „Gorica“), početaka sastanaka predsjednika Đukanovića i premijera Markovića sa američkim državnim sekretarom i izjava premijera Markovića i sekretara Pompea.

Kamermani i fotografi medija mogu snimiti početke sastanaka (kadrovi – foto & video spray) i obraćanje javnosti predsjednika Vlade i američkog državnog sekretara.

Fotografi i kamermani koji snimaju početke sastanaka treba da budu u Vili „Gorica“ najkasnije u 09:30.

Sastanak predsjednika Đukanovića i sekretara Pompea počeće u 09:50, a sastanak premijera Markovića i sekretara Pompea u 10:35.

Izjave za javnost planirane su za 11:35. Kamermani i fotografi koji žele da snime izjave za javnost i novinari koji žele da prisustvuju obraćanju potrebno je da budu u Vili „Gorica“ najkasnije u 10:45.

Tokom obraćanja prevod je simultani, ton se distribuira po više kanala.

Izjave će biti distribuirane medijima dvostruko – originalni ton + prevod.

Mediji treba da akredituju kamermane, fotografe i novinare dopisom koji treba uputiti danas do 15:00 sati Službi za odnose s javnošću Vlade Crne Gore na adresu elektronske pošte pr@gov.me.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE