Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Premijer Marković sjutra otvara nacionalnu konferenciju o ranom razvoju djeteta

Datum objave 21.10.2019 13:15 | Autor KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

Ispis Štampaj stranicu


U okviru proslave 30-godišnjice Konvencije Ujedinjenih nacija o pravima djeteta, predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, rektor Univerziteta Donja Gorica (UDG) prof. dr Veselin Vukotić, zamjenik regionalne direktorice UNICEF-a za Evropu i Centralnu Aziju dr Filipe Kori i šef Delegacije EU u Crnoj Gori Aivo Orav otvoriće dvodnevnu nacionalnu konferenciju o ranom razvoju djeteta koja se organizuje na Univerzitetu Donja Gorica u Podgorici sa početkom u 09.00 sati u utorak, 22. oktobra.

Budući da je za programe podrške ranom razvoju djeteta ključna međusektorska saradnja, na konferenciji će učestvovati i crnogorski ministri – zdravlja dr Kenan Hrapović, rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, prosvjete Damir Šehović i javne uprave Suzana Pribilović.

Na konferenciji će govoriti i međunarodni stručnjaci poput prof. dr Franka Oberklaida, profesora pedijatrije na Univerzitetu Melburn u Australiji i dr Krisa Desmonda, direktora Centra za slobodne studije, glavnog istraživača i višeg ekonomiste Centra izvrsnosti DST-NRF o ljudskom razvoju na Univerzitetu Wits u Južnoj Africi.

Konferencija će se fokusirati na tri pitanja: šta je rani razvoj djeteta i zašto je on bitan za svako društvo; zašto treba ulagati u rani razvoj i kako javne uprave mogu promovisati međusektorsku saradnju u vezi sa programima podrške ranog razvoja djeteta.

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore obezbijediće medijima fotografije i video snimke sa događaja.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE