Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

У петак телеконференцијски Самит ЦЕИ под предсједањем Црне Горе

У петак телеконференцијски Самит ЦЕИ под предсједањем Црне Горе
Датум објаве 14.05.2020 17:35 | Аутор СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу


Ванредни састанак предсједника влада држава чланица Централно-европске иницијативе (ЦЕИ) одржаће се у петак, 15. маја, путем телеконференције, у организацији Владе Црне Горе и Извршног секретаријата ЦЕИ, и у сарадњи са Регионалном канцеларијом Свјетске здравствене организације (СЗО) за Европу.

На састанку, којим ће предсједавати предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић, учествоваће премијери Албаније, Бугарске, Хрватске, Молдавије, Сјеверне Македоније и Украјине као и други високи званичници из земаља чланица ЦЕИ. Специјални гости ће бити европски комесар за проширење и сусједску политику Оливер Вархељи, директор СЗО за Европу Ханс Клуге и предсједник Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) Сума Чакрабарти.

На Самиту ће бити размотрене економске и социјалне посљедице пандемије новог коронавируса и размијењена мишљења о могућим мјерама за њихово ублажавање.

Шефови влада држава чланица ЦЕИ ће усвојити Заједничку изјаву којом се истиче значај солидарности и посвећеност региона јединственом сагледавању посљедица пандемије и заједничком дјеловању.

Након састанка ће бити објављено саопштење за јавност.

Служба за односе с јавношћу Владе Црне Горе обезбиједиће медијима фотографије и видео снимак (КАДРОВЕ) састанка.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ