Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Konferencija "Implementacija evropskih standarda protiv diskriminacije"

Datum objave 29.09.2013 13:02 | Autor Biro

Ispis Štampaj stranicu


Vlada Crne Gore, uz podršku njemačkog Ministarstva inostranih poslova, organizuje u utorak, 1. oktobra 2013. godine, Konferenciju pod naslovom ,,Implementacija evropskih standarda protiv diskriminacije’’, na kojoj će biti predstavljena i Publikacija ,,Praktični uvod u evropske standarde protiv diskriminacije’’. Konferencija se održava u okviru projekta ,,Implementacija evropskih standarda ljudskih prava u Crnoj Gori i drugim zemljama regiona”, koji realizuju Njemačka fondacija za međunarodnu pravnu saradnju (IRZ) i Vlada Crne Gore.

Konferencija, kao i Publikacija koja će biti predstavljena, fokusirane su na aktivnosti državnih organa, obrazovnih ustanova i nevladinih organizacija koje se bave zaštitom od diskriminacije, a publikacija će predstavljati i materijal za edukaciju u oblasti anti-diskriminacije.

Konferenciju će otvoriti potpredsjednik Vlade i ministar pravde Duško Marković, nakon kojeg će pozdravnu riječ imati savjetnik predsjednika Vlade za ljudska prava i zaštitu od diskriminacije doc. dr iur. Jovan Kojičić, te rukovodilac projektnih aktivnosti IRZ fondacija u Bonu dr Štefan Pirner i ambasador SR Njemačke u Crnoj Gori Pius Fišher

Na konferenciji će, između ostalog, govoriti i advokat Stefan von Raumer iz SR Njemačke, prof. dr Zorica Mršević iz Instituta društvenih nauka u Beogradu, kao i prof. dr Zlatan Meškić sa Pravnog fakulteta u Zenici. Biće održana i radionica na kojoj će svi zainteresovani učesnici, predstavnici državnih institucija i nevladinih organizacija, biti u prilici da razmijene relevantna iskustva i razgovaraju sa predavačima.

Konferencija će biti održana u Plavoj sali Skupštine Crne Gore, sa početkom u 10.00 sati.

Akreditacije za novinare i snimatelje treba izvršiti kod Biroa za odnose s javnošću do ponedjeljka 30. septembra u 17.00 sati, na broj telefona 482-848 ili putem e-maila biro@gov.me.

Program Konferencije možete preuzeti ovdje.