Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

Vlada

Vijesti iz ministarstava

30.08.2014.

Danas se obilježava Međunarodni dan nestalih

Na Međunarodni dan nestalih Komisija za nestala lica Crne Gore potražuje 61 crnogorskog državljanina i to: na teritoriji Kosova 43 osobe, na teritoriji Bosne i Hercegovine 12 osoba i na teritoriji Republike Hrvatske šest osoba

29.08.2014.

Saopštenje: Ministar Ivanović boravio u radnoj posjeti Šavniku i Žabljaku

Saopštenje: Ministar Ivanović boravio u radnoj posjeti Šavniku i Žabljaku

Poljoprivredni proizvođači sa područja Opštine Šavnik, uglavnom stočari, raspoloženi su da prošire stočni fond, povećaju proizvodnju i nabave novu mehanizaciju kako bi nastavili efikasnije i ozbiljnije da se bave poljoprivredom i kako bi njihova djeca nastavila da se bave tim poslom. Za to su im, kako su istakli tokom jučerašnjeg sastanka sa ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petrom Ivanovićem prilikom njegove radne posjete Šavniku, potrebna povoljna kreditna sredstva, ali i rješavanje pitanja vodosnabdijevanja i putne infrastrukture.

29.08.2014.

SAOPŠTENJE: Obučavali se o pravima LGBTI osoba

SAOPŠTENJE:  Obučavali se o pravima LGBTI osoba

Ministarstvo rada i socijalnog staranja organizovalo je, uz tehničku pomoć Delegacije EU u Crnoj Gori, a u koviru TAIEX misije, 28. i 29. avgusta 2014. godine, trening za zaposlene u ustanovama socijalne i dječije zaštite i predstavnike nevladinih organizacija.

28.08.2014.

NAJAVA: Konferencija o zaštiti prava pripadnika LGBTI populacije

U petak 29. avgusta u 12 sati, u prostorijama EU Info centra, eksperti TAIEX misije i predstavnik Ministarstva rada i socijalnog staranja održaće konferenciju za medije na temu "Zaštita prava LGBTI populacije"

27.08.2014.

Odgovor ministra Ivanovića Redakciji "Dan"-a povodom odgovora objavljenog u tekstu „Hoće da otkupi godišnji tiraž Dana“

"U nedostatku dokaza, prekidate polemiku i iznova nabrajate prethodna podmetanja. Ipak, Zakon je jasan: pravo na posljednji odgovor ne pripada Vama, već meni, jer nisam ja pokrenuo “polemiku”. Ovaj ministar ne ćuti, mada bi ga Vi rado ućutkali. Reći da plasiram “notorne laži” zahtijeva makar malo dokaza. Zato, izvolite Redakcijo - dokažite. Dokažite to što se napisali. A ko kome podmeće “notorne laži” najbolje govore makar dva primjera"

27.08.2014.

Saopštenje: Generalna direktorica Ivana Vojinović: Rezultati mjerenja ukazali na značaj sprovođenja projekta “Mapiranje radona u Crnoj Gori i unapređenje nacionalnog sistema zaštite od radona”

U okviru realizacije projekta “Mapiranje radona u Crnoj Gori i unapređenje nacionalnog sistema zaštite od radona” Crnu Goru je u periodu od 25. do 27. avgusta posjetio Francesko Bokiki, koordinator Naučnog komiteta Italijanskog nacionalnog radonskog programa i renomirani ekspert i poznavalac oblasti zaštite od radona...

27.08.2014.

Sapštenje: Sajam namještaja u Podgorici kao podsticaj za finalizaciju prerade drveta u Crnoj Gori

Sapštenje: Sajam namještaja u Podgorici kao podsticaj za finalizaciju prerade drveta u Crnoj Gori

Sajam namještaja koji će se održati u Delta City Centru u Podgorici, od 17. do 21. septembra, predstavlja šansu da crnogorske kompanije iz oblasti drvne industrije sagledaju potrebe tog segmenta tržišta i svoje mogućnosti za razvoj finalne prerade drveta, saopšteno je danas na konferenciji za novinare održanoj u Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja.

27.08.2014.

Obavještenje - Javna rasprava o tekstu Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o rodnoj ravnopravnosti

Podsjećamo javnost da je u toku Javna rasprava o tekstu Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o rodnoj ravnopravnosti. S tim u vezi, pozivamo građane, stručne i naučne institucije, državne organe, Glavni grad, Prijestonicu i opštine, strukovna udruženja, političke partije, sindikate, savjete manjina, vjerske zajednice, nevladine organizacije, medije i druge zainteresovane organizacije, zajednice i pojedince da se uključe u Javnu raspravu i svojim komentarima, predlozima i sugestijama doprinesu kreiranju što kvalitetnijeg teksta Zakona. Istovremeno podsjecamo da su u okviru programa Javne rasprave planirani sledeci okrugli stolovi:

26.08.2014.

Najava: Konferencija za novinare povodom održavanja Sajma namještaja u Podgorici

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja pokrovitelj je Sajma namještaja koji će se održati od 17. do 21. septembra u garaži Delta City centra u Podgorici. Sa ciljem da ukaže na potencijale u oblasti šumarstva i značaj razvoja drvoprerađivačke industrije, predstavnici Sajma i Ministarstva održaće sjutra, 27. avgusta, konferenciju za novinare.

26.08.2014.

Reagovanje ministra Ivanovića na odgovor Redakcije DN "Dan", naslovljen "Saznali iz pouzdanih izvora"

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović, reagujući na Odgovor redakcije "Dan"-a, u kome se ističe da su "saznali iz pouzdanih izvora" da je kompanija Plantaže plaćala Ministru za grožđe iz privatnog vinograda, ponovo je pozvao taj dnevni list da tvrdnju i dokaže. Ministar je pozvao "Dan" da uvaženim čitaocima razotkrije misteriju: kako je to kompanija "13.jul Plantaže" plaćala grožđe nekom ko ga uopšte ne prodaje?