Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

Vlada

Vijesti iz ministarstava

21.11.2014.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Savez pčelarskih organizacija realizuju projekat „Pčela i med“

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Savez pčelarskih organizacija  realizuju projekat „Pčela i med“ Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore krenuli su u realizaciju projekta „Pčela i med“, s ciljem edukacije najmlađe populacije o pčelarstvu, sektoru poljoprivredne proizvodnje koji u Crnoj Gori sve više dobija na značaju. Danas su obišli osnovne škole „Mahmut Lekić“ u Tuzima, i „Milan Vukotić“ u Golubovcima, gdje su sa učenicima četvrtog razreda razgovarali na temu p;elarstva i podijelili drvene table na kojma su djeca odslikavala motive pčela i meda. Planiran je i obilazak drugih škola u svim crnogorskim opštinama.

21.11.2014.

Na Cetinju predstavljen Nacrt programa lovstva 2014-2024 i Nacrt strateške procjene uticaja na životnu sredinu na program

Nacrt programa razvoja lovstva 2014-2020 na sveobuhvatan način daje uvid u sadašnje stanje lovstva u Crnoj Gori, realno planira gazdovanje, razvoj i unaprjeđivanje ove oblasti u narednom desetogodišnjem periodu. Tako su ga ocijenili većina učesnika javne rasprave koja se održala danas na Cetinju, gdje se diskutovalo istovremeno i o Nacrtu strateške procjene uticaja na životnu sredinu na program razvoja 2014 – 2024.

21.11.2014.

MUP i UP djeluju proaktivno i objavljuju informacije shodno Zakonu o slobodnom pristupu informacijama

Povodom izvještaja Centra za demokratsku tranziciju (CDT) o ispunjavanju obaveza propisanih Zakonom o slobodnom pristupu informacijama, u kojem se navodi da Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova ne ispunjava ni jednu obavezu iz pomenutog akta, radi tačnog informisanja, javnost obavještavamo da MUP i UP objavljuju gotovo sve informacije shodno zakonu.

21.11.2014.

SAOPŠTENJE: Ministar Žugić primio u posjetu ambasadorku SR Njemačke

SAOPŠTENJE: Ministar Žugić primio u posjetu  ambasadorku SR Njemačke

Ministar finansija dr Radoje Žugić sastao se danas sa ambasadorkom SR Njemačke u Crnoj Gori, Gudrun Elizabet Štajnaker.

21.11.2014.

Ministarka Vlahović u posjeti Opštini Bar

Ministarka Vlahović u posjeti Opštini Bar

Ministarka nauke u Vladi Crne Gore prof. dr Sanja Vlahović boravila je danas, u petak, 21. novembra 2014. godine u posjeti Opštini Bar, gdje se sastala sa predsjednikom Opštine dr Zoranom Srzentićem...

21.11.2014.

Saopštenje: Uzgajivači autohtonih rasa stoke dobili 13.282,00 eura podrške za očuvanje genetičkih resursa

Saopštenje: Uzgajivači autohtonih rasa stoke dobili 13.282,00 eura podrške za očuvanje genetičkih resursa

Poljoprivredni proizvođači, njih 16, koji se bave uzgojem autohtonih rasa stoke, podržani su od strane Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, sa ukupno 13.282,00 eura, kroz mjeru za održivo gazdovanje prirodnim resursima i mjere za očuvanje autohtonih genetičkih resursa u poljoprivredi.Stočari koji su se prijavili za podršku i ispunili kriterijume su sa teritorije opština Bar, Berane, Podgorica, Plužine, Plav, Ulcinj, Nikšić, Rožaje, Žabljak i Herceg Novi. Ukupno uzgajaju 816 ovaca rasa - zetska žuja, sora, ljaba i pivska pramenka, kao i 72 grla rase - buša.

21.11.2014.

Rezultati javnog poziva za kandidovanje učesnika na Regionalnom forumu u okviru programa „Evropa za građane 2014-2020“

Na Regionalnom forumu Evropa za građane 2014-2020, koji se održava 8. i 9. decembra 2014. godine, u Laktašima (kod Banja Luke) Crnu Goru će predstavljati: Lidija Bošnjak iz Opštine Nikšić, Amela Kovačević Kalender iz Opštine Rožaje, Sanja Rašović iz NVO Građanska alijansa iz Podgorice, Valentina Perović iz NVO Kancelarija za razvoj iz Podgorice i Zoran Vojinović iz JU OŠ “Dušan Obradović” iz Žabljaka.

20.11.2014.

Susret Vlahović-Kuroki: Vlada Japana pokazala spremnost za saradnju i podršku Crnoj Gori u oblasti nauke i istraživanja

Susret Vlahović-Kuroki: Vlada Japana pokazala spremnost za saradnju i podršku Crnoj Gori u oblasti nauke i istraživanja

Ministarka nauke prof. dr Sanja Vlahović sastala se danas, 20. novembra sa Ambasadorom Japana Nj.E. Masafumijem Kurokijem, koji je bio u pratnji I Sekretara Ambasade Japana u Beogradu Akihitom Teručijem. Povod ovog susreta bila je želja Japanske strane da prenese Ministarstvu nauke spremnost te zemlje za saradnju sa Crnom Gorom u oblasti nauke i tehnologije, do čega je došlo nakon uspješne skorašnje posjete delegacije Crne Gore Japanu...

20.11.2014.

Saopštenje: „Crnogorsko poetsko-muzičko veče“ u Briselu

Saopštenje: „Crnogorsko poetsko-muzičko veče“ u Briselu

Sinoć je u Briselu, u organizaciji Misije Crne Gore pri EU i Ambasade u Belgiji, a uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore, održano „Crnogorsko muzičko-poetsko veče“ u kojem su nastupili glumac CNP-a Slobodan Marunović i kantautor Slobodan Kovačević.

20.11.2014.

Saopštenje: Crnogorska delegacija posjetila Međunarodni poljoprivredni sajam u Adani, Turska

Saopštenje: Crnogorska delegacija posjetila Međunarodni poljoprivredni sajam u Adani, Turska

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i poljoprivredni proizvođači iz Crne Gore posjetili su VIII Međunarodni sajam poljoprivrede, uzgoja stoke, prerade i mliječne industrije koji se održava u Adani (Turska), koji se održava od 19. do 23. novembra 2014. godine.