Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

NAJAVA: Ministar Nurković na ministarskom sastanku u Ženevi

Datum objave 17.02.2017 15:20 | Autor Ministarstvo saobraćaja i pomorstva | Izvor: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

Ispis Štampaj stranicu


Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković na poziv generalnog sekretara UNECE, Christiana Friisa Bacha, predvodiće delegaciju Vlade Crne Gore koja će učestvovati na Ministarskom sastanku "Prošlost i budućnost Komiteta UNECE-a za unutrašnji transport", koji će se održati u periodu od 20. - 23. februara 2017. godine u Ženevi, Republika Švajcarska. 

Ministarski sastanak o saobraćaju organizovan je povodom obilježavanja sedamdesete godišnjice Komiteta za unutrašnji saobraćaj (ITC) Ekonomske komisije Ujedinjenih nacija za Evropu (UNECE). Ministri će imati priliku da izvrše uvid u rad i dostignuća ITC, kao i da razmijene stavove i daju smjernice za budućnost, u svijetlu tematskih i multidisciplinarnih pitanja kao što su, između ostalih, Plan rada i ciljevi održivog razvoja za 2030. godinu.

Osim pomenutog, ministri će biti pozvani da potpišu rezoluciju u cilju priznavanja i potvrde dugotrajnog rada i dostignuća ITC i podsticanja budućih rezultata.

Ministar Nurković će iskoristiti priliku i održati niz bilateralnih sastanaka sa evropskim zvaničnicima i ministrima saobraćaja koji će biti učesnici skupa.


PR Služba Ministarstva saobraćaja i pomorstva