Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

Obavještenje o polaganju pravosudnog ispita - julski rok

Datum objave 17.07.2017 15:15 | Autor Ministarstvo pravde | Izvor: Ministarstvo pravde

Ispis Štampaj stranicu


Obavještavaju se kandidati koji polažu pravosudni ispit u julskom roku da je polaganje pravosudnog ispita zakazano za 18. jul 2017. godine, sa početkom u 8,00 časova, u prostorijama stare zgrade Vlade, ul. Jovana Tomaševića br.2 u Podgorici. 

Pisani dio ispita iz Krivičnog prava održaće se 18. jula 2017. godine i kandidati mogu koristiti Krivični zakonik Crne Gore i Zakonik o krivičnom postupku bez komentara, a pisani dio ispita iz Građanskog prava održaće se 19. jula 2017. godine (u 8h) i može se koristiti Zakon o parničnom postupku i materijalni propisi.

Na ime troškova polaganja pravosudnog ispita potrebno je uplatiti iznos od 250 eura na račun Ministarstva pravde 832-1132-02, o čemu su kandidati dužni priložiti dokaz sekretaru komisije na dan polaganja ispita.

Nakon što pisani test bude ocijenjen, dešifrovanje će se izvršiti u prisustvu kandidata, o čemu se kandidati blagovremeno obavijestiti na internet stranici Ministarstva pravde.

Usmeni dio ispita zakazan je za 24. jul u 16h, u prostorijama Vrhovnog suda Crne Gore u Podgorici (ul. Njegoševa 10).

Na dan ispita kandidati su dužni da ponesu ličnu kartu ili drugu javnu ispravu na osnovu koje se može utvrditi identitet kandidata.