Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

NAJAVA: Druga sjednica Savjeta za saradnju sa iseljenicima

Datum objave 27.07.2017 10:00 | Autor MVP | Izvor: Ministarstvo vanjskih poslova

Ispis Štampaj stranicu


Druga sjednica Savjeta za saradnju sa iseljenicima, u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova - Uprave za dijasporu biće održana u petak, 28. jula 2017. godine u 9:00 časova u kongresnoj sali stare zgrade Vlade Crne Gore (ul. Jovana Tomaševića bb).

U svečanom dijelu, zvanicama će se obratiti predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović, Nj. E. princ Nikola Petrović, direktor Uprave za dijasporu mr Predrag Mitrović i predsjednik Savjeta za saradnju sa iseljenicima dr Nenad Popović.

Po završetku sjednice, u 17:00 časova predsjedništvo Savjeta će održati press konferenciju (u staroj zgradi Vlade Crne Gore).

Pozivamo predstavnike medija da isprate svečano otvaranje II sjednice Savjeta za saradnju sa iseljenicima (9:00-10:00 časova), kao i press konferenciju predsjedništva Savjeta.

***
Savjet za saradnju sa iseljenicima je savjetodavno tijelo Vlade Crne Gore koje učestvuje u kreiranju i sprovođenju Strategije saradnje sa iseljenicima, akcionog plana za realizaciju Strategije, kao i ukupnih aktivnosti saradnje sa iseljenicima. Savjet se sastoji od 80 članova i čine ga predstavnici iseljenika, predstavnici organa državne uprave, opština i drugih institucija i udruženja i istaknute ličnosti.


MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA