Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

Ministar sporta otvorio Evropsko kadetsko prvenstvo u košarci: Od 11. - 19. avgusta praznik košarke i mladosti u Podgorici

Ministar sporta otvorio Evropsko kadetsko prvenstvo u košarci: Od 11. - 19. avgusta praznik košarke i mladosti u Podgorici
Datum objave 11.08.2017 12:02 | Autor Ministarstvo sporta | Izvor: Ministarstvo sporta

Ispis Štampaj stranicu


Ponosan na činjenicu što je Svjetska košarkaška federacija našem Košarkaškom savezu i državi Crnoj Gori povjerila organizacaciju jednog ovako značajnog takmičenja, ministar sporta Nikola Janović, svečano je u Podgorici otvorio Evropsko prvenstvo za igrače do 16 godina, koja će od 11. do 19. avgusta biti domaćin smotre 16 najboljih evropskih reprezentacija

Ministar Janović je u ime Vlade Crne Gore zahvalio i odao priznanje svima koji su, kako je rekao, „u organizaciju ovog prvenstva ugradili entuzijazam i požrtvovanost“ zahvaljujući čemu će narednih devet dana, zaljubljenici u sport slaviti košarku, uživajući i kao gledaoci i kao navijači u 56 utakmica koje će se igrati pod krovom Sportskog centra Morača i dvorane Univerzitetskog sportsko- kulturnog centra.

    Ministarstvo sporta

Siguran da ćemo iznjedriti nove košarkaške asove, te da će odlična organizacija doprinijeti ne samo popularizaciji košarke medju mladima, već i turističkoj afirmaciji grada Podgorice i Crne Gore, proglasio je otvorenim kadetsko Prvenstvo Evrope u košarci.

Svečano otvaranje upriličeno je u multimedijalnoj sali Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra u Podgorici, a predstavnicima timova učesnika pored ministra sporta, obratio se i predstavnik Svjetske košarkaške federacije Antonio Ugrinov.

Ministarstvo sporta

Predstavnik FIBA Antonio Ugrinov u ime Svjetske košarkaške federacije poželio je svim timovima uspješan nastup na šampionatu, uz očekivanje da će Crna Gora biti dobar domaćin kao što je to bio slučaj i u prethodne dvije godine, kada je Podgorica bila domaćin šampionata Evrope B divizije za igračice do 20 godina.

 
Ugrinov je ministru Janoviću uručio i poklon u ime FIBA, kao znak zahvalnosti za podršku koju je resorno ministarstvo dalo Košarkaškom savezu Crne Gore u organizaciji ovog velikog događaja za našu državu.

GOVOR MINISTRA SPORTA NIKOLE JANOVIĆA.doc