Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

Ministarstvo sporta čestita Medjunarodni dan mladih: Mladi Crne Gore imaju šansu, pomoći ćemo im da je iskoriste

Ministarstvo sporta čestita Medjunarodni dan mladih:  Mladi Crne Gore imaju šansu, pomoći ćemo im da je iskoriste
Datum objave 11.08.2017 12:21 | Autor Ministarstvo sporta | Izvor: Ministarstvo sporta

Ispis Štampaj stranicu


Podgorica, 11. Avgust 2017. - Ministartsvo sporta čestita mladima Crne Gore 12. Avgust- Medjunarodni dan mladih. Taj se datum više od deceniju obilježava širom svijeta kako bi i mladi odlučivali, slavili svoja postignuća, države prepoznale njihov potencijal, a donosiocma odluka skrenula pažnja na važna pitanja koja se tiču kvaliteta života mladih, koji sa druge strane svojim radom, znanjima, idejama i aktivnostima i sami doprinose boljem kvalitetu života zajednica u kojima žive.

“Uz zahvalnost svim subjektima omladinske politike koji se mnogobrojnim aktivnostima zalažu za bolji društveni položaj mladih, Ministarstvo sporta odlučno je da bude pouzdan i najvažniji partner mladima u Crnoj Gori. Zato u kontinuitetu unaprjedjujemo njihov status i položaj, zajednički rješavajući teškoće sa kojima se suočavaju. Unaprjeđujući omladinsku politiku, od samog osnivanja ministarstva, promovišemo i razvijamo aktivizam mladih, pomažući im da budu aktivni gradjani, da učestvuju u odlučivanju, u razvoju zajednice, kreiranju i sprovodjeju javnih politika.
Naši srednjoškolci i studenti, mladi naučnici, umjetnici i sportisti, društveno angažovani omladinski aktivisti i aktivistkinje... kao najveći potencijal Crne Gore imaju šansu, a Ministarstvo sporta će im pomoći da je iskoriste.”

Povodom Medjunarodnog dana mladih, Ministarstvo sporta / Direktorat za mlade podržalo je niz aktivnosti crnogorskih omladinskih organizacija. U okviru projekta “Mladi – kompetentni za participaciju” ulcinjska NVO “Novi Horizonti” organizovaće prigodnu ceremoniju u Youth Corneru, gdje će se se okupiti mladi koji će uz predstavnike lokalne samouprave diskutovati o omladinskom aktivizmu, istorijatu tog datuma i planovima i programima kreiranim za mlade. Uz podršku Ministarstva sporta Medjunarodni dan mladih obilježiće i Omladinski centar u Podgorici. Debatom izmedju srednjoškolaca i studenata skrenućemo pažnju društva na teškoće, kulturna i pravna pitanja omladine, na kreativnost učenika i studenata i razgovarati na temu razvoja obrazovnog sistema.

MINISTARSTVO SPORTA