Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

Bošković novim vojnicima po ugovoru: Vojnik je onaj koji državu stavlja ispred svog ličnog interesa

Bošković novim vojnicima po ugovoru: Vojnik je onaj koji državu stavlja ispred svog ličnog interesa
Datum objave 25.09.2017 12:53 | Autor mod | Izvor: Ministarstvo odbrane

Ispis Štampaj stranicu


„Izabrali ste častan poziv, nimalo lak, ali jedan od najljepših koje čovjek može da iskusi i koji će umnogome promijeniti život svakoga od vas“, kazao je ministar odbrane, mr Predrag Bošković, obraćajući se danas novim vojnicima po ugovoru.

Riječ je o 52 lica, osam djevojaka i 44 mladića, koji će 2. oktobra obući uniformu Vojske Crne Gore, sa ambicijom da nakon godinu dana i zvanično postanu dio odbrambenog sistema naše zemlje.

Ministar je kazao da produžavanje ugovora sa njima neće zavisiti samo od njihove fizičke spremnosti i ovladavanja voničkim vještinama, već od odnosa prema uniformi koju nose i prema državi Crnoj Gori. „Vojnik je onaj koji državu stavlja ispred svog ličnog interesa,“ naglasio je Bošković.

„Vojnik nije samo onaj koji je spreman i koji zna da barata oružjem. Vojnik je onaj koji se van kasarne ponaša kao primjeran građanin Crne Gore. Vojnik je i onaj koji svoju državu stavlja ispred svog ličnog interesa, koji nikad ne zaboravlja da je pripadnik Vojske Crne Gore“, kazao je ministar Bošković.

On je podsjetio na snažnu i slavnu vojnu tradiciju Crne Gore. „Ovdje su se lomili mnogo brojniji, mnogo opremljeniji. Niko nikad ovu zemlju nije pokorio, osvojio, niti joj je bio gazda. Vaša osnovna, primarna dužnost je da to ni ubuduće ne dozvolite“, zaključio je ministar na prigodnoj svečanosti održanoj u Ministarstvu povodom potpisivanja ugovora.

Potpisivanju su prisustvovali i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, general-pukovnik Ljubiša Jokić, državni sekretar, Slobodan Filipović, te direktor Direktorata za ljudske resurse, Mihailo Volkov.

Na oglas, koji je objavljen u prvoj polovini jula, javilo se 201 lice za popunu 33 formacijska mjesta.