Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

Црна Гора домаћин 41. сједнице Генералне комисије за рибарство Медитерана (ГФЦМ)

Датум објаве 14.10.2017 19:19 | Аутор МПРР | Извор: Министарство пољопривреде и руралног развоја

Испис Штампај страницу


Црна Гора ће у периоду од 16. до 20. октобра 2017. године бити домаћин 41. редовног засиједања Генералне комисије за рибарство Медитерана (Генерал Цоммиссион фор Фисхериес - ГФЦМ).

У организацији Министарства пољопривреде и руралног развоја засиједање ГФЦМ биће одржано у хотелу Сплендид, у Будви.

Скуп ће у понедјељак, 16. октобра, у 10,00х, отворити потпредсједник Владе и министар пољопривреде мр Милутин Симовић.

ГФЦМ дјелује у оквиру Организације за храну и пољопривреду (ФАО) и има за циљ да подстиче развој и заштиту рибљих ресурса и живих богатстава мора, као и одрживо управљање рибарством и аквакултуром. Црна Гора је чланица Генералне комисије за рибарство Медитерана од 2008. године и до сада је активно учествовала у раду ове међународне организације. Препоруке које доноси ГФЦМ су обавезујуће за њене чланице, чиме се омогућава примјена политика одрживог коришћења и заштите рибљих ресурса и осталих организама у мору.

На скупу у Црној Гори учествоваће око 120 делегата из 25 земаља, који ће расправљати о рибарској политици Медитерана. Осим представника Министарства пољопривреде и руралног развоја, на овом значајном међународном скупу за развој рибарства, испред Црне Горе учествоваће и научници и истраживачи из Института за биологију мора у Котору.

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја