Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

Расписан оглас за пријем 55 лица у службу у Војсци Црне Горе

Расписан оглас за пријем 55 лица у службу у Војсци Црне Горе
Датум објаве 03.11.2017 10:24 | Аутор мод | Извор: Министарство одбране

Испис Штампај страницу Доwнлоад Доwнлоад


Министарство одбране расписало је данас јавни оглас за пријем 55 лица у службу у Војсци Црне Горе у својству војника и војникиња по уговору, на одређено вријеме у трајању од 12 мјесеци.

Расписан је оглас за по три мјеста у Ваздухопловству Црне Горе и Чети везе, 11 у Чети војне полиције, осам у Логистичком батаљону, 28 у Пјешадијском батаљону и два у Морнарици Војске 

Уговор о служби у Војсци закључује се на период од годину дана, са могућношћу да се наредни може закључити на период од три године. 

Кандидати који буду пријемљени у службу у Војсци, обавезни су да успјешно заврше основну војничку и обуку за самостално вршење формацијске дужности. 

За лица која испуне услове огласа, Министарство одбране ће организовати провјеру физичких и здравствених способности кандидата, безбједносну провјеру и интервју. 

Оглас ће бити отворен 15 дана од дана објављивања. 

Детаљи о траженим формацијским мјестима, општи и посебни услови за кандидате, начин пријављивања са пријавним формуларом, као и подаци о потребној документацији, наведени су у тексту огласа који је данас објављен у дневним листовима Дан и Дневне новине, као и на сајту Министарства (хттп://www.одбрана.гов.ме/библиотека/конкурси).

Претходни оглас за пријем војника и војникиња по уговору Министарство одбране је расписало 10. јула ове године. Том приликом, примљена су 52 војника и војникиње који су почетком октобра већ почели обуку. 

Данашњим огласом Министарство одбране слиједи своју политику подмлађивања и даљег јачања квалитета војничког кадра. 

Више информација у вези јавног огласа може се добити и путем телефона, број 020/483-405, радним данима од 07,00 до 15,00 часова.