Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

Raspisan oglas za prijem 55 lica u službu u Vojsci Crne Gore

Raspisan oglas za prijem 55 lica u službu u Vojsci Crne Gore
Datum objave 03.11.2017 10:24 | Autor mod | Izvor: Ministarstvo odbrane

Ispis Štampaj stranicu Download Download


Ministarstvo odbrane raspisalo je danas javni oglas za prijem 55 lica u službu u Vojsci Crne Gore u svojstvu vojnika i vojnikinja po ugovoru, na određeno vrijeme u trajanju od 12 mjeseci.

Raspisan je oglas za po tri mjesta u Vazduhoplovstvu Crne Gore i Četi veze, 11 u Četi vojne policije, osam u Logističkom bataljonu, 28 u Pješadijskom bataljonu i dva u Mornarici Vojske 

Ugovor o službi u Vojsci zaključuje se na period od godinu dana, sa mogućnošću da se naredni može zaključiti na period od tri godine. 

Kandidati koji budu prijemljeni u službu u Vojsci, obavezni su da uspješno završe osnovnu vojničku i obuku za samostalno vršenje formacijske dužnosti. 

Za lica koja ispune uslove oglasa, Ministarstvo odbrane će organizovati provjeru fizičkih i zdravstvenih sposobnosti kandidata, bezbjednosnu provjeru i intervju. 

Oglas će biti otvoren 15 dana od dana objavljivanja. 

Detalji o traženim formacijskim mjestima, opšti i posebni uslovi za kandidate, način prijavljivanja sa prijavnim formularom, kao i podaci o potrebnoj dokumentaciji, navedeni su u tekstu oglasa koji je danas objavljen u dnevnim listovima Dan i Dnevne novine, kao i na sajtu Ministarstva (http://www.odbrana.gov.me/biblioteka/konkursi).

Prethodni oglas za prijem vojnika i vojnikinja po ugovoru Ministarstvo odbrane je raspisalo 10. jula ove godine. Tom prilikom, primljena su 52 vojnika i vojnikinje koji su početkom oktobra već počeli obuku. 

Današnjim oglasom Ministarstvo odbrane slijedi svoju politiku podmlađivanja i daljeg jačanja kvaliteta vojničkog kadra. 

Više informacija u vezi javnog oglasa može se dobiti i putem telefona, broj 020/483-405, radnim danima od 07,00 do 15,00 časova.