Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

Na Ekonomskom fakultetu UCG obilježen UNESCO Svjetski dan nauke

Na Ekonomskom fakultetu UCG obilježen UNESCO Svjetski dan nauke
Datum objave 10.11.2017 13:54 | Autor Ministarstvo nauke | Izvor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo nauke Ministarstvo nauke

Ministarka nauke dr Sanja Damjanović prisustvovala je predavanju na Ekonomskom fakultetu pod nazivom „O ekonomiji i demokratiji“, profesora Saše Popovića, a koje je održano u čast obilježavanja UNESCO Svjetskog dana nauke.

Ministarstvo nauke Ministarstvo nauke
Ministarka je na početku događaja pozdravila studente i izrazila zadovoljstvo na obilježavanju Svjetskog dana nauke, te ukazala na globalnost nauke i njen ključni značaj za ekonomski, ali i cjelokupni razvoj društva.

-Ministarstvo nauke je pokrenulo niz novih mjera i instrumenata kako bi podstakla internacionalizaciju, umrežavanje, formiranje start up-ova, preduzetništvo, nagrađivalo inovativne ideje i povećalo broj mladih istraživača, kao i bolje uslove za rad na doktorskim studijama. Da bi ovo ostvarili potreban je zajednički rad Ministarstva nauke i vas - mladih ljudi, kazala je ministarka Damjanović u uvodnom obraćanju.

Ministarstvo nauke Ministarstvo nauke
Profesor Popović je današnje inspirativno predavanje posvetio ekonomskim i političkim slobodama iz naučnog ugla, psihologiji, sociologiji, filozofiji, paradoksima i problemima rizika u svakoj društvenoj sferi. Cilj je bilo ukazati studentima na važnost multidisciplinarnog pristupa prilikom percepiranja, odnosno pravilnog razumjevanja zbivanja i svijeta koji nas okružuje, kao i odluka koje svakodnevno donosimo u javnom i privatnom životu.

Ministarstvo nauke Ministarstvo nauke 
Pored današnjeg predavanja na Ekonomskom fakultetu, Ministarstvo nauke u saradnji sa Crnogorskim centrom za tehničku kulturu “Politehnika” i Radio klubom "Student" - 4O6GAS organizuje radionice iz oblasti modernih satelitskih telekomunikacionih tehnologija.

U amfiteatru Elektrotehničkog fakulteta danas će u 18 časova biti održana radionica u čast 60 godina od lansiranja prvog vještačkog satelita „Sputnik 1”. Događaj će otvoriti generalni direktor Direktorata za naučno-istraživačku djelatnost u Ministarstvu nauke dr Darko Petrušić.

Voditelj i predavač će biti mr.sci. Željko Ulip iz Zagreba, ekspert za satelitske telekomunikacije i telemetriju.