Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

САОПШТЕЊЕ: Мисија ММФ-а у посјети Црној Гори

САОПШТЕЊЕ: Мисија ММФ-а у посјети Црној Гори
Датум објаве 10.11.2017 14:23 | Аутор Ивона Михајловић - администратор | Извор: Министарство финансија

Испис Штампај страницу


Министар финансија Дарко Радуновић са сарадницима, примио је у посјету делегацију Међународног монетарног фонда, на челу са шефом тима за Црну Гору, Мартином Петријем, која борави у нашој земљи са циљем прикупљања информација за потребе припреме редовне Мисије ММФ-а по члану ИВ Статута Фонда.

У том контексту, захваљујући на сарадњи и  техничкој помоћи ММФ-а, министар је презентовао досадашње резултате фискалне консолидације, који се првенствено огледају у повећању буџетских прихода, смањењу потрошње, значајном економском расту и реализацији развојних компоненти економске политике, првенствено у убрзању динамике реализације приоритетне дионице ауто-пута. Министар је апострофирао да је ове године забиљежен рекордни раст у туризму, да се у области акциза биљежи континуирани раст прихода, те да је наплата пореза по основу Закона о репрограму пореских потраживања премашила план. 

Наведени подаци, како је саопштио шеф мисије, г. Мартин Петри, указују да је Црна Гора на добром путу постизања циљева дефинисаних средњорочним фискалним стратегијама, те нагласио важност наставка имплементације мјера до успостављања пуне одрживости и стабилности система јавних финансија.

Састанак је био прилика и да се разговара о будућим заједничким активностима у домену израде Стратегије управљања јавним дугом, те о потреби уговарања нових техничких мисија ММФ-а у циљу успјешног спровођење реформи у дефинисаним областима.

Тим ММФ-а ће боравити у Црној Гори до 15. новембра када ће оквирно бити и дефинисан опсег тема обухваћених предстојећом мисијом по члану ИВ.

ПР СЛУЖБА 
МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА