Мања слова Већа слова РСС

Најаве

18.06.2018

Министар Нухоџић сјутра у Бриселу на састанку о актуелним изазовима на плану миграција

15.06.2018

Потпредсједник Симовић у Кући меда потписаће уговоре о подршци са младим пчеларима почетницима за 20

15.06.2018

Премијер Душко Марковић у суботу у Аустрији на конференцији Еуропа Форум Wацхау

14.06.2018

У петак друга сједница Савјета за НАТО

14.06.2018

ДОПУНА НАЈАВЕ: Конференција за медије након 81. сједнице Владе ЦГ у 15:30

13.06.2018

У четвртак, 14. јуна 81. сједница Владе ЦГ

12.06.2018

Премијер Душко Марковић у „Плантажама“ у сриједу свечано пушта у рад нову линију за флаширање

12.06.2018

Семинар „Инклузивно друштво: Унапријеђење социо-економског положаја Рома и Египћана у Црној Гори“

12.06.2018

Министар Дармановић у званичној посјети Грузији

12.06.2018

Министарка Дамјановић са генералним директором за истраживање и иновације у ЕК Жаном-Ериком Пакеом

Питајте Владу

Улажући у спортску инфраструктуру, улажемо у будућност црногорског спорта

Министар спорта отворио реновирану фискултурну салу цетињске гимназије:

Министар спорта отворио реновирану фискултурну салу цетињске гимназије:
Датум објаве 10.11.2017 15:12 | Аутор Министарство спорта | Извор: Министарство спорта

Испис Штампај страницу


Цетиње, 10. новембар 2017. - ,,Улажући у спортску инфраструктуру, улажемо у будућност црногорског спорта и нове спортске шампионе” - поручио је министар спорта Никола Јановић на отварању реновиране фисклутурне сале цетињске Гимназије, додајући да ће неки од будућих цетињских асова, прве спортске кораке направити баш у тој школској сали, у којој ће стасати у добре ђаке и још боље спортисте, којим се, како је казао, црногорска Пријестоница одувијек поносила.

Министарство спорта

Министар је нагласио да је ново лице фискултурне сале цетињске Гимназије и одраз квалитетног системског рада и друштвено одговорног односа Министарства спорта, а самим тим и Владе Црне Горе, према локалној заједници. Честитајући свима који су учествовали у том вриједном градјевинском подухвату, Јановић је истакао да му је част што отвара прву у низу од три обновљене фискултурне сале, у чије је реновирање Министарство спорта уложило више од 110 хиљада еура и то посредством донације кинеске Амбасаде у Црној Гори, са којом је Министарство спорта у оквиру пројекта ,,Афирмација школског спорта” јуна ове године потписало уговор вриједан 112 хиљада еура. Министарство спорта, у санацију ове сале уложило је готово 12 хиљада еура, од укупно 18 хиљада колико је гимназијски Тим за пројекте и планирање, прикупио у донаторској акцији ,,Снага је у заједници” неопходних за њену обнову, казао је министар спорта, наглашавајући да смо на тај начин ,,закорачили на пут континуираног улагања у школску спортску инфраструктуру, трасирајући јасан циљ који води ка унапрјеђивању услова наставе физичког васпитања у црногорским школама, како би што више дјеце и младих подстакли и активирали да се баве спортско- рекреативним активностима”. У сусрет предстојећем Дану школе, цетињска Гимназија није могла добити бољи и љепши родјендански поклон од овог- закључио је министар Јановић.

Министарство спорта

У име Министарства просвјете, генерални директор Директората за опште средње, средње стручно и образовање одраслих Вељко Томић, честитао је отварање обновљене фисклутурне сале цетињске Гимназије, поручујући ,,да смо сви заједно и Министарство просвјете и Министарство спорта и локална заједница и држава Црна Гора, дужни да чувамо и пазимо најбоље медју нама”.

Градоначелник Цетиња Александар Богдановић саопштио је да све генерерације поникле у Пријестоници, несумњиво дијеле јединствен став о значају једне од најстаријих образовних установа у Црној Гори која у својим зидинама, старим 137 година, баштини приче неких од најзначајнијих имена цетињске али И црногорске историје и културе: ,,Прича о обнови спортске дворане, цетињске ђаке треба да инспирише и подстиче на будућа велика дјела, подсјећајући их на филантропију и несебичну помоћ људи који су препознали значај тог изузетног објекта”- поручио је Богдановић.
Директорица цетињске Гимназије Наташа Стојановић казала је да су се водјени ентузијазмом ухватили у коштац са тешкоћама и покренули донаторску акцију о обнови сале.

,,Кажу да успјех настаје када се сретну успјех и прилика. Изгледа да смо били спремни, а прилику смо добили од Министарства спорта” – закључила је директорица цетињске Гимназије, која је на крају свечаности министру спорта Николи Јановићу уручила Захвалницу, за изузетан допринос афирмацији спорта и унапрјеђивање услова за реализацију спортских активности у школи.


МИНИСТАРСТВО СПОРТА