Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

Info dan Ministarstva nauke u Tehnopolisu: Za sufinansiranje inovativnih projekata do 200.000 eura

Info dan Ministarstva nauke u Tehnopolisu: Za sufinansiranje inovativnih projekata do 200.000 eura
Datum objave 14.11.2017 13:29 | Autor Ministarstvo nauke | Izvor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo nauke Ministarstvo nauke 

U Inovaciono preduzetničkom centru Tehnopolis danas je organizovan Info dan o konkursu Ministarstva nauke za sufinansiranje inovativnih projekata.

Prema riječima mr Marijete Barjaktarović Lanzardi iz Odsjeka za nacionalne programe u Direktoratu za naučnoistraživačku djelatnost, Ministarstvo nauke nedavno je objavilo konkurs za sufinansiranje inovativnih projekata koji su u skladu sa tematskim prioritetima inovativne djelatnosti, utvrđenim u Strategiji inovativne djelatnosti (2016-2020) i Akcionim planom. Tematski prioriteti konkursa su: Energija; Poljoprivreda i hrana; Održivi razvoj i turizam; Informaciono-komunikacione tehnologije; Medicina i zdravlje ljudi; Novi materijali, proizvodi i servisi.

Ministarstvo naukeNa Konkurs se mogu prijaviti inovativne organizacije u Crnoj Gori (naučnoistraživačke ustanove, ustanove visokog obrazovanja, inovaciono-preduzetnički centri, poslovni inkubatori i privredna društva, odnosno djelovi privrednih društava), koje ispunjavaju uslove u skladu sa Zakonom o inovativnoj djelatnosti.

U "Tehnopolisu" su se okupili predstavnici privrednog sektora iz različitih oblasti djelatnosti, poput dizajna, obnovljivih izvora energije, crne metalurgije, održivog razvoja i turizna i dr.

Tokom sastanka učesnicima su predstavljeni uslovi učešća na Konkursu, sadržaj prijave, način ocjenjivanja, kriterijumi za izbor, ali i način prijavljivanja projekata. Učesnici su imali priliku da se na direktan način upoznaju sa sadržajem Prijave projekta, kao i da sa predstavnicima Ministarstva prokomentarišu eventualne dileme koje se odnose na pojedine segmente Prijave.

Ukupan iznos sredstava za realizaciju i sufinansiranje odobrenih inovativnih projekata je 200.000 eura. Ministarstvo odlučuje o dodjeli sredstava za finansiranje projekta, koji su eksperti pozitivno ocijenili.

Prijave na Konkurs potrebno je dostaviti najkasnije do 24. novembra 2017. godine do 14.00 časova.

Više detalja o konkursu možete pogledati ovdje:
http://www.mna.gov.me/vijesti/178145/MINISTARSTVO-NAUKE-o-b-j-a-v-l-j-u-j-e-KONKURS-ZA-SUFINANSIRANJE-INOVATIVNIH-PROJEKATA.html