Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

Министар Бошковић: Морнарица Војске Црне Горе за понос

Министар Бошковић: Морнарица Војске Црне Горе за понос
Датум објаве 15.11.2017 14:10 | Аутор мод | Извор: Министарство одбране

Испис Штампај страницу


Министар одбране, мр Предраг Бошковић и начелник Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Илија Даковић обишли су данас Морнарицу Војске Црне Горе у Бару.

Циљ посјете је био сагледавање способности и капацитета Морнарице ВЦГ. Том приликом, праћене су редовне активности Морнарице - извршење тактичке вјежбе са бојевим гађањем са Патролног брода П-33 и новог патролног брода (бивша РТОП Ракетна топовњача 405), као и реализација вјежбе поморске блокаде и асиметричних пријетњи. Нови патролни брод је тренутно при крају друге фазе модернизације и симулација је била прилика за испитивање бродских оружних система. 

Министар Бошковић у својој изјави осврнуо се на људске и стручне капацитете, те истакао да постоји пловна способност која може допринијети да Војска Црне Горе буде у глобалном систему безбједности какав је НАТО. Министар је такође напоменуо да је за наредни период у плану обилазак и осталих снага Војске Црне Горе у циљу сагледавања нивоа способности и спремности.

„Захваљујемо се свим морнарима који су учествовали у овој вјежби и увјерили нас да су воде Црне Горе безбједне, осигуране и да Војска Црне Горе има чиме да се поноси кад је Морнарица у питању” закључио је Бошковић