Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

1 700 000 eura uloženo u rekonstrukcije školskih objekata

1 700 000 eura uloženo u rekonstrukcije školskih objekata
Datum objave 15.12.2017 12:34 | Autor PR služba Ministarstva prosvjete | Izvor: Ministarstvo prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Samo prethodnih godinu dana iz Tekućeg budžeta Ministarstva prosvjete uloženo je blizu 1 700 000 eura u rekonstrukcije obrazovnih objekata, saopštio je šef Službe za investicije Ministarstva prosvjete Filip Grujić. Ta sredstva, kako je rekao, uključuju tri doma studenata – u Nikšiću, Baru i Cetinju u koja je uloženo 230 000 eura, veće radove na preko 30 školskih objekata, te brojne manje radove. Aktivnosti su u najvećoj mjeri uključivale: rekonstrukciju školskih sala, toaleta, krovnih pokrivača, sistema grijanja, fasada i fasadne bravarije.

PR služba Ministarstva prosvjete

Osim navedenog, Grujić je naglasio da je u različitim fazama realizacije i 20 projekata koji se finansiraju iz Kapitalnog budžeta, a od toga: Univerzitetski centar u Beranama čije se otvaranje očekuje; vrtić na Starom aerodromu, srednja škola u Golubovcima i osnovna škola u Sukobinu u poodmakloj fazi izgradnje; sanacija klizišta u Herceg Novom; vrtić u Baru i vrtić u Tuzima za koje je raspisan tender za izgradnju; vrtić u Pljevljima i rekonstrukcija aneksa osnovne škole u Rožajama za koje je izbor izvođača radova u toku.

“Ulaganje u rekonstrukcije preko 300 školskih objekata i pravilno postavljanje prioriteta nastaviće da budu ključni u djelovanju Ministarstva prosvjete. I dalje ćemo biti fokusirani na rekonstrukcije objekata i izgradnju novih, i to sa 20% povećanim budžetom za investicije u narednoj godini” zaključio je.