Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

Perimeter Scholars International: Otvoren konkurs za master stipendije

Perimeter Scholars International: Otvoren konkurs za master stipendije
Datum objave 28.12.2017 14:51 | Autor Ministarstvo nauke | Izvor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Međunarodni institut za teorijsku fiziku - Perimeter Institute iz Ontarija, Kanada, raspisao je konkurs za dodjelu master stipendija u trajanju od 10 mjeseci. Rok za predaju aplikacija je 1. februar 2018. godine.

Perimeter Scholars International je jednogodišnji program (nivo master) teorijske fizike, osmišljen da upozna visokokvalifikovane i izuzetno motivisane diplomce s najnovijim dostignućima u predmetnoj oblasti u okruženju koje omogućava intenzivnu i interaktivnu obuku.
Perimeter Scholars International otvoren je za aplikacije uspješnih, entuzijastičnih i interaktivnih studenata koji su stekli diplomu osnovnih (dodiplomskih) studija iz oblasti fizike i / ili matematike, s najmanje tri dodiplomska ili diplomska predmeta u oblasti fizike osim Osnova fizike (Uvoda u fiziku).
Selekcija studenata vršiće se na osnovu njihovog potencijala kao istraživača u oblasti teorijske fizike i u odnosu na njihova akademska dostignuća. PSI namjerava da radi s raznovrsnom grupom studenata, pri čemu se raznovrsnost ogleda i u obrazovanju/iskustvu i državljanstvu, te bez obzira na finansijska sredstva. Naročito ohrabruju aplikacije od strane ženskih kandidata i drugih grupa koje su tradicionalno manje zastupljene u fizici.

Studenti koji uđu u razmatranje da budu primljeni u program Perimeter Scholars International biće kontaktirani radi kratkog usmenog intervjua.

PSI je program koji podrazumijeva potpuno finansiranje. Studentima se obezbjeđuje sljedeće:

Cjelokupna školarina
Smještaj
Obroci
Stipendija za troškove života
Zdravstveno osiguranje
Knjige i materijali
Neophodna IT oprema
Dodatak za putovanje

PSI program počinje sredinom avgusta i traje deset mjeseci do juna naredne kalendarske godine. Studenti koji uspješno završe PSI dobiće diplomu za stepen master u fizici s Univerziteta Waterloo, kao i međunarodni sertifikat Perimeter Scholars s Instituta za teorijsku fiziku Perimeter. Svi programi odvijaju se na Institutu Perimeter.

Aplikacije se mogu poslati do 1. februara 2018. godine preko sljedećeg linka: https://www.perimeterinstitute.ca/fr/training/perimeter-scholars-international/apply

Ne zahtijeva se nikakva finansijska naknada za aplikaciju.

Pitanja se mogu uputiti na adresu psi@perimeterinstitute.ca.