Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Ministarstvo odbrane potpisalo ugovor sa 54 nova vojnika i vojnikinje po ugovoru

Ministarstvo odbrane potpisalo ugovor sa 54 nova vojnika i vojnikinje po ugovoru
Datum objave 18.01.2018 10:40 | Autor mod | Izvor: Ministarstvo odbrane

Ispis Štampaj stranicuDanas je Ministarstvo odbrane potpisalo ugovor sa 54 nova vojnika i vojnikinje koji su primljeni u Vojsku Crne Gore na godinu dana, po konkursu raspisanom početkom prošlog novembra. 
 
Državni sekretar Slobodan Filipović je, obraćajući se novoprimljenim vojnicima i vojnikinjama, kazao da su odabrali častan poziv, a da se od njih očekuje da na isti način nose i uniformu Vojske Crne Gore.

„Biti vojnik Vojske Crne Gore predstavlja privilegiju. Crnogorski vojnik danas je veoma cijenjen i poštovan u međunarodnom okruženju, u misijama i operacijama u Maliju, Zapadnoj Sahari i Avganistanu, ali je i prisutan svuda gdje je potrebna i neophodna podrška crnogorskim građanima“, naglasio je Filipović. 

On je obećao da će Ministarstvo i Vojska Crne Gore voditi računa o novoprimljenim vojnicima, te da će im se pružiti perspektiva napredovanja u Vojsci.

„Crnoj Gori trebaju dobri i časni vojnici, koji će dostojno nositi unifomu Vojske Crne Gore“, zaključio je Filipović. 

Novi vojnici i vojnikinje izabrani su kao najbolji među oko 200 kandidata koji su se javili na konkurs, drugi koji je Ministarstvo odbrane raspisalo u pola godine. Vojska Crne Gore je tako u kratkom roku obogaćena sa 106 novih mladih vojnika i vojnikinja po ugovoru čime se, kako je naglasio Filipović, ispunjavaju planovi Ministarstva o podmlađivanju njenih redova. 
 
Najbolji na posljednjem konkursu bili su Novak Otašević i Jelena Ivković.