Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

NAJAVA: Potpisivanje Ugovora za projekat ,,Reforma poreske administracije“

Datum objave 18.01.2018 12:58 | Autor Ivona Mihajlović - administrator | Izvor: Ministarstvo finansija

Ispis Štampaj stranicu


Sjutra, 19. januara u 8 časova, ministar finansija Darko Radunović i direktor Svjetske banke za našu zemlju Emanuel Salinas, potpisaće Ugovor o zajmu između Vlade Crne Gore i pomenute institucije za projekat ,,Reforma poreske administracije“, u iznosu od 14 miliona eura.

Cilj projekta je povećanje efikasnosti rada Poreske uprave kroz organizaciono restrukturiranje i razvoj kapaciteta za upravljanje i informacione tehnologije. Projekat uključuje finansijsku i tehničku podršku za izradu metodologija i procedura za naplatu prihoda, integrisanog sistema upravljanja prihodima (IRMS) i druge tehnološke infrastrukture, unaprijeđenje poreske inspekcije i operativnih sistema i tehničku pomoć kako bi se podržale odluke menadžmenta Poreske uprave Crne Gore u pogledu organizacione strukture. 

Takođe, projekat će pokrivati i usluge nadzora i tehničke pomoći za bezbjednost na putevima, institucionalno jačanje i implementaciju.

Informacija za medije:

Fotografije i video snimak potpisivanja Ugovora kao i izjave strana potpisnica biće dostupne na serveru Vlade po završetku događaja.


PR SLUŽBA 
MINISTARSTVA FINANSIJA