Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Najava: Ministarka Pribilović učestvuje na Svjetskom samitu vlada u Dubaiju

Najava: Ministarka Pribilović učestvuje na Svjetskom samitu vlada u Dubaiju
Datum objave 09.02.2018 13:00 | Autor MJU

Ispis Štampaj stranicu


Ministarka javne uprave Suzana Pribilović učestvovaće na Svjetskom samitu vlada, koji će se održati od 10. do 13. februara 2018. godine, u Dubaiju, Ujedinjeni Arapski Emirati.

Svjetski samit vlada se tradicionalno održava u februaru i predstavlja globalni forum posvećen dijalozima koji imaju za cilj da oblikuju budućnost vlada i pomognu poboljšanje života građana širom svijeta. U okviru teme “Pripremiti vlade za budućnost”, samit prestavlja najveću globalnu platformu posvećenu oblikovanju budućih vlada, vođenih brzim tehnološkim napretkom i očekivanjima građana i nudi priliku za širenje dijaloga i razmjenu iskustva o aktuelnim globalnim kretanjima i budućim trendovima.

Samit okuplja više od 4.000 učesnika, svjetskih lidera, kreatora politika, članova međunarodne zajednice i stručnjaka iz više od 140 zemalja i predstavlja globalnu platformu posvećenu jačanju vlada širom svijeta.

Ministarka javne uprave učestvuje na Svjetskom samitu vlada na poziv Ohood Al Roumi, ministarke za sreću, Ujedinjenih Arapskih Emirata i potpredsjednice Svjetskog samita vlada.

Samit će biti prilika i za bilateralne susrete s predstavnicima međunarodnih organizacija i institucija drugih zemalja u cilju unapređenja odnosa i mogućnosti proširenja saradnje iz nadležnosti Ministarstva javne uprave u oblasti reforme javne uprave.

Ministarstvo javne uprave