Мања слова Већа слова РСС

Најаве

23.05.2018

Министар Дармановић на састанку Савјета министара Јадранско-јонске иницијативе и ЕУСАИР у Италији

22.05.2018

Потпредсједник Владе Милутин Симовић отвориће фабрику за прераду дрвета на Биочу

21.05.2018

Премијер Душко Марковић обратиће се у уторак у Бечићима на отварају Форума То Бе Сецуре

18.05.2018

Предсједник Владе Душко Марковић приређује пријем поводом Дана независности

18.05.2018

Потпредсједник Симовић на првој министарској конференцији поводом Свјетског дана пчела – 20. маја

17.05.2018

Министар Бошковић од 17. до 19. маја на ГЛОБСЕЦ18 форуму у Братислави

17.05.2018

ДОПУНА НАЈАВЕ: Конференција за медије након 77. сједнице Владе ЦГ у 14:30

16.05.2018

У четвртак, 17. маја 77. сједница Владе ЦГ

16.05.2018

Премијер Марковић у четвртак и петак у Софији на Самиту ЕУ-ЗБ и на сесији Бечког економског форума

15.05.2018

Потпредсједник Симовић на Пословном форуму ЦГ и Војводине и Новосадском пољопривредном сајму

Питајте Владу

Министар Богдановић и амбасадорка Сједињених Америчких Држава у Црној Гори Уехара разговарали о сарадњи у области културе

Министар Богдановић и амбасадорка Сједињених Америчких Држава у Црној Гори Уехара разговарали о сарадњи у области културе
Датум објаве 09.02.2018 15:41 | Аутор Министарство културе | Извор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Министар културе Александар Богдановић и амбасадорка Сједињених Америчких Држава у Црној Гори, Њ.Е. Маргарет Уехара разговарали су данас о сарадњи и пројектима у области културе који се реализују у партнерству двије земље.

Министар Богдановић је оцијенио да је подршка Сједињених Америчких Држава за Црну Гору и Министарство културе од изузетног значаја и истакао увјерење да ће се успјешна сарадња наставити и у наредном периоду. 

Министар је посебно истакао значај Фонда америчког амбасадора за заштиту и очување културне баштине, у оквиру којег су претходних година подржани значајни приојекти у области културне баштине. Посљедња активност коју је подржала Амбасада САД у оквиру наведеног Фонда, била је рестаурација културног добра Млин Ивана Црнојевића у Пријестоници Цетиње, за коју је опредијељен износ од 55.211.00$. Како се радови на овом културном добру приводе крају, министар Богдановић и амбасадорка Уехара договорили су да на прољеће свечаном церемонијом обиљеже завршетак радова. 

Амбасадорка Уехара је истакла задовољство размјеном коју остварују институције и умјетници двије земље и навела како уз још снажнију подршку Министарства и Амбасаде она може бити динамичнија и свеобуххватнија. 

Саговорницу су разговарали о ситуацији у Народном музеју Црне Горе, при чему је министар Богдановић нагласио да је Влада Црне Горе формирала Државну комисију са задатком да прати процес ревизије у Музеју, као и да ће ће након дефинисања чињеничног стања, у случају утврђивања било чије одговорности бити покренути процеси пред надлежним органима. 

Министар Богдановиц и амбасадорка Уехара су такодје разговарали о медијском законодавству у Црној Гори и законодавним измјенама које су планиране у тој области у овој години.