Мања слова Већа слова РСС

Најаве

18.10.2018

Премијер на састанку са руководиоцима Пореске управе, Управе царина и Управе за инспекцијске послове

17.10.2018

У четвртак, 18. октобра 94. сједница Владе ЦГ

17.10.2018

Министар Јановић сјутра у Грчкој на Форуму ,,Друштво у покрету: уздизање кроз спорт’’

14.10.2018

Премијер Душко Марковић у понедјељак у радној посјети Жабљаку

11.10.2018

Завршна конференција регионалног пројекта о повезивању тржишта електричне енергије

11.10.2018

Потпредсједник Симовић у посјети корисницима ИПАРД подршке на Цетињу

11.10.2018

ДОПУНА НАЈАВЕ: Конференција за медије након 93. сједнице Владе ЦГ у 14:00

10.10.2018

У четвртак, 11. октобра 93. сједница Владе ЦГ

08.10.2018

Премијер Марковић отвориће на позив амбасадорке ОЕБС-а међународну конференцију о одрживости медија

07.10.2018

Европска министарка за дигиталну економију и друштво Марија Габриел у понедјељак у Црној Гори

Питајте Владу

Министар Богдановић и амбасадорка Сједињених Америчких Држава у Црној Гори Уехара разговарали о сарадњи у области културе

Министар Богдановић и амбасадорка Сједињених Америчких Држава у Црној Гори Уехара разговарали о сарадњи у области културе
Датум објаве 09.02.2018 15:41 | Аутор Министарство културе | Извор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Министар културе Александар Богдановић и амбасадорка Сједињених Америчких Држава у Црној Гори, Њ.Е. Маргарет Уехара разговарали су данас о сарадњи и пројектима у области културе који се реализују у партнерству двије земље.

Министар Богдановић је оцијенио да је подршка Сједињених Америчких Држава за Црну Гору и Министарство културе од изузетног значаја и истакао увјерење да ће се успјешна сарадња наставити и у наредном периоду. 

Министар је посебно истакао значај Фонда америчког амбасадора за заштиту и очување културне баштине, у оквиру којег су претходних година подржани значајни приојекти у области културне баштине. Посљедња активност коју је подржала Амбасада САД у оквиру наведеног Фонда, била је рестаурација културног добра Млин Ивана Црнојевића у Пријестоници Цетиње, за коју је опредијељен износ од 55.211.00$. Како се радови на овом културном добру приводе крају, министар Богдановић и амбасадорка Уехара договорили су да на прољеће свечаном церемонијом обиљеже завршетак радова. 

Амбасадорка Уехара је истакла задовољство размјеном коју остварују институције и умјетници двије земље и навела како уз још снажнију подршку Министарства и Амбасаде она може бити динамичнија и свеобуххватнија. 

Саговорницу су разговарали о ситуацији у Народном музеју Црне Горе, при чему је министар Богдановић нагласио да је Влада Црне Горе формирала Државну комисију са задатком да прати процес ревизије у Музеју, као и да ће ће након дефинисања чињеничног стања, у случају утврђивања било чије одговорности бити покренути процеси пред надлежним органима. 

Министар Богдановиц и амбасадорка Уехара су такодје разговарали о медијском законодавству у Црној Гори и законодавним измјенама које су планиране у тој области у овој години.