Мања слова Већа слова РСС

Најаве

20.02.2018

Сјутра сједница Националног савјета за координацију и превенцију хроничних незаразних болести у ЦГ

19.02.2018

Предсједник Владе примиће у уторак регионалну директорицу СЗО за Европу

19.02.2018

В.Д министра вањских и европских послова Словачке Иван Корчок у уторак у посјети Црној Гори

19.02.2018

Министарство здравља домаћин Министарске конференције о имунизацији

16.02.2018

Министри Дармановић и Бошковић на Минхенској безбједносној конференцији

15.02.2018

У петак, 16. фебруара Посебна сједница Владе посвећена испуњавању обавеза ЦГ из Европске агенде

15.02.2018

Министар Дармановић на неформалном састанку министара вањских послова ЕУ у Софији

14.02.2018

Конститутивни састанак Мреже државних службеника за стратегијско планирање Црне Горе

13.02.2018

Предсједник Владе Душко Марковић у сриједу и четвртак у званичној посјети Косову

12.02.2018

Министар Дармановић на састанку Глобалне коалиције за побједу над ИСИС-ом у Кувајту

Питајте Владу

Министар Богдановић и амбасадорка Сједињених Америчких Држава у Црној Гори Уехара разговарали о сарадњи у области културе

Министар Богдановић и амбасадорка Сједињених Америчких Држава у Црној Гори Уехара разговарали о сарадњи у области културе
Датум објаве 09.02.2018 15:41 | Аутор Министарство културе | Извор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Министар културе Александар Богдановић и амбасадорка Сједињених Америчких Држава у Црној Гори, Њ.Е. Маргарет Уехара разговарали су данас о сарадњи и пројектима у области културе који се реализују у партнерству двије земље.

Министар Богдановић је оцијенио да је подршка Сједињених Америчких Држава за Црну Гору и Министарство културе од изузетног значаја и истакао увјерење да ће се успјешна сарадња наставити и у наредном периоду. 

Министар је посебно истакао значај Фонда америчког амбасадора за заштиту и очување културне баштине, у оквиру којег су претходних година подржани значајни приојекти у области културне баштине. Посљедња активност коју је подржала Амбасада САД у оквиру наведеног Фонда, била је рестаурација културног добра Млин Ивана Црнојевића у Пријестоници Цетиње, за коју је опредијељен износ од 55.211.00$. Како се радови на овом културном добру приводе крају, министар Богдановић и амбасадорка Уехара договорили су да на прољеће свечаном церемонијом обиљеже завршетак радова. 

Амбасадорка Уехара је истакла задовољство размјеном коју остварују институције и умјетници двије земље и навела како уз још снажнију подршку Министарства и Амбасаде она може бити динамичнија и свеобуххватнија. 

Саговорницу су разговарали о ситуацији у Народном музеју Црне Горе, при чему је министар Богдановић нагласио да је Влада Црне Горе формирала Државну комисију са задатком да прати процес ревизије у Музеју, као и да ће ће након дефинисања чињеничног стања, у случају утврђивања било чије одговорности бити покренути процеси пред надлежним органима. 

Министар Богдановиц и амбасадорка Уехара су такодје разговарали о медијском законодавству у Црној Гори и законодавним измјенама које су планиране у тој области у овој години.