Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Ministar Bogdanović razgovarao sa direktorom Muzičkog centra Žarkom Mirkovićem

Ministar Bogdanović razgovarao sa direktorom Muzičkog centra Žarkom Mirkovićem
Datum objave 13.02.2018 09:42 | Autor Ministarstvo kulture | Izvor: Ministarstvo kulture

Ispis Štampaj stranicu


Ministar kulture Aleksandar Bogdanović i direktor Muzičkog centra Crne Gore Žarko Mirković razgovarali su o aktuelnim temama u ovoj instituciji kulture.

Razgovarano je o problemima sa prostornim kapacitetima sa kojima se Muzički centar suočava od svog osnivanja 2006. godine. Sagovornici su istakli važnost rješavanja ovog pitanja u narednih nekoliko mjeseci, imajući u vidu da je rekonstrukcija Doma vojske, u kojem je planirano da Muzički centar bude smješten, u svojoj finalnoj fazi. Ministar Bogdanović je naglasio da je neophodno ubrzati sve preostale aktivnosti kako bi Muzički centar što prije dobio reprezentativni prostor i adekvatne uslove za obavljanje koncertne djelatnosti.

Ministar Bogdanović je istakao zadovoljstvo što je Crnogorski simfonijski orkestar tokom proteklih godina prerastao u ansambl visokog nivoa, o čemu svjedoče brojni istaknuti, domaći i inostrani umjetnici koji su u njemu nastupali.

Razgovarano je i o planovima za širenje djelatnosti Muzičkog centra, što će biti jedan od prioriteta ove ustanove nakon preseljenja u novi objekat. Direktor Mirković je najavio da Muzički centar ima u planu formiranje hora, kamernog i narodnog orkestra, ali i stvaranje uslova za obavljanje pedagoške djelatnosti u ovoj oblasti.

Sagovornici su apostrofirali značaj saradnje Muzičkog centra i Crnogorskog simfonijskog orkestra sa srodnim institucijama u regionu, kao i njihovo učešće u projektima regionalne saradnje. Ministar Bogdanović je pohvalio dosadašnje aktivnosti ove ustanove na međunarodnom planu i istakao da u partnerstu sa Ministarstvom kulture može još značajnije raditi na obezbjeđivanju sredstava iz međunarodnih fondova za realizaciju projekata.
MKUMKU