Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Javni poziv za dodjelu podrške za unapređenje stočnog fonda za 2018. godinu

Javni poziv za dodjelu podrške za unapređenje stočnog fonda za 2018. godinu
Datum objave 28.02.2018 08:19 | Autor MPRR | Izvor: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2018. godinu i budžetskom linijom “Podrška unapređenju stočnog fonda”, objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za unapređenje stočnog fonda za 2018. godinu. Ovim Javnim pozivom se utvrđuju uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podrške za nabavku steonih junica, priplodnih ovaca, priplodnih koza, nazimica i nerasta. Mogućnost dobijanja podrške imaju i početnici.

Podrška Ministarstva poljoprivrede po ovom pozivu iznosi maksimalno do 50% od vrijednosti investicije. Rok za dostavljanje zahtjeva je 15. april 2018. godine. U slučaju ranijeg utroška sredstava, Javni poziv će biti zaključen, o čemu će proizvođači biti obaviješteni na vrijeme.

Napominjemo da korisnici podrške ovog Javnog poziva, moraju biti registrovani u Registru poljoprivrednih gazdinstava, najkasnije do trenutka podnošenja zahtjeva za podršku. Korisnici moraju zadovoljiti i uslove za držanje stoke u skladu sa Zakonom o dobrobiti životinja i ispunjavanju standarda dobre poljoprivredne prakse.

Detaljnije informacije o ovoj vrsti podrške, kriterijumima koje treba da zadovolje zainteresovani, kao i obrasci za prijavu nalaze se na internet stranici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, a isti se mogu preuzeti i u prostorijama Odjeljenja za savjetodavne poslove u stočarstvu. Sve dodatne informacije se mogu dobiti putem telefona 020/482-150.

Ovdje možete preuzeti:

Javni poziv za dodjelu podrsˇke za unapređenje stocˇnog fonda za 2018. godinu

Obrazac 1 - Zahtjev za dodjelu podrške za unapređenje stočnog fonda za 2018. godinu

Obrazac 2 - Cjenovna ponuda za unapređenje stočnog fonda za 2018. godinu – za grla nabavljena od poljoprivrednih proizvođača iz Crne Gore

Obrazac 3 - Kontrolna lista-popis grla koja su nabavljena kroz Javni poziv podrška za unapređenje stočnog fonda za 2018. godinu

Obrazac 4 - Zahtjev za isplatu za unapređenje stočnog fonda za 2018. godinu.