Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Ministarka nauke na radnom sastanku sa menadžerima Montenegro Biznis Alijanse

Ministarka nauke na radnom sastanku sa menadžerima Montenegro Biznis Alijanse
Datum objave 07.03.2018 14:37 | Autor Ministarstvo nauke | Izvor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Ministarka nauke dr Sanja Damjanović sastala se danas sa menadžerima Montenegro Biznis Alijanse Bojanom Kalezić i Milanom Dragićem.

Montenegro Biznis Alijansa (MBA) je poslovna asocijacija koja okuplja preduzetnike, domaće i strane investitore. Predstavnici Alijanse su upoznali ministarku sa radom Alijanse koja od svog osnivanja radi na promociji razvoja privatnog sektora i ukazuje na probleme u postojećoj zakonskoj regulativi, sa namjerom da kroz ponuđene prijedloge doprinese otklanjanju postojećih barijera i unaprijedjenju ukupnog ambijenta za biznis u Crnoj Gori.

Montenegro Biznis Alijansa danas okuplja oko 500 najuspješnijih preduzeća u Crnoj Gori. U razgovoru sa ministarkom je konstatovano da je neophodno napraviti sponu između nauke i biznisa, upoznati privredne subjekte sa EU programima Horizont 2020 i COST, iz kojih je upravo privatni sektor u 2017. godini povukao najviše sredstava, te inspirisati mlade ljude da predstave svoje ideje privatnom sektoru.

U tom kontekstu, bilo je više riječi o razvoju start-up preduzeća, te uklanjanju biznis barijera, a što je jedan od prioriteta Ministarstva nauke u narednom periodu, kako je naglasila ministarka, jer mladi ljudi sve više u inovativnom preduzetništvu vide šansu za zapošljavanje. Iz Alijanse su ovom prilikom predstavili časopise za osnovce i srednjoškolce koji imaju za cilj razvijanje preduzetničkog duha kod mladih ljudi, kao i druge programe, seminare i edukacije namijenjene razvijanju biznis ideja.

S tim u vezi, na sastanku su razmatrani budući modeli saradnje Ministarstva i Alijanse kako bi se smanjila birokratija, javnost upoznala sa mogućnostima na tržištu i pospješila saradnja privatnog i javnog sektora.