Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Crna Gora i Republika Azerbejdžan baštine dobre i prijateljske odnose

Crna Gora i Republika Azerbejdžan baštine dobre i prijateljske odnose
Datum objave 08.03.2018 11:53 | Autor Ministarstvo kulture | Izvor: Ministarstvo kulture

Ispis Štampaj stranicu


Ministar Aleksandar Bogdanovića i šef Diplomatske misije Republike Azerbejdžan u Crnoj Gori Anar Adžamov razgovarali su danas na Cetinju o saradnji dvije države u oblasti kulture.

Sagovornici su konstatovali da su odnosi Crne Gore i Republike Azerbejdžan u svim oblastima prijateljski, kao i da je u oblasti kulture ostvarena značajna saradnja na osnovu Sporazuma između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Azerbejdžan o saradnji u oblasti kulture, potpisanog 2011. godine.

Ministar Bogdanović je zahvalio na podršci i pomoći Republike Azerbejdžan u realizaciji brojnih projekata u Crnoj Gori. Istakao je da je Ministarstvo kulture zainteresovano da dodatno osnaži saradnju kroz zajedničke aktivnosti na valorizaciji i očuvanju bogate kulturne baštine dvije zemlje.

Šef diplomatske misije Adžamov je naveo da Crna Gora i Republika Azerbejdžan baštine zajedničke vrijednosti multikulturalnosti i multietničnosti što predstavlja odličnu osnovu za saradnju u oblasti kulture.

Razgovarano je o intenziviranju saradnje između institucija kulture, sa posebnim naglaskom na filmske centre dvije zemlje, imajući u vidu potencijale koje Crna Gora kao filmska destinacija može ponuditi.