Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

SAOPŠTENJE: Posjeta TADAT Misije MMF-a

SAOPŠTENJE: Posjeta TADAT Misije MMF-a
Datum objave 13.03.2018 13:37 | Autor Ivona Mihajlović - administrator | Izvor: Ministarstvo finansija

Ispis Štampaj stranicu


Ministar finansija Darko Radunović sa saradnicima sastao se danas sa TADAT (Tax Administration Diagnostic Assessment Tool) Misijom Međunarodnog monetarnog fonda, koju predvodi šefica  Lucilla Mc Laughlin, a koja boravi u našoj zemlji sa ciljem pružanja tehničke podrške u izradi Strategije rada Poreske uprave za naredni četvorogodišnji period. Sastanak je takođe bio prilika da se razgovara i o novom planu tehničke podrške MMF-a našoj zemlji za period 2019-2022, koji finansira Evropska komisija.

Buduća Strategija rada Poreske uprave, kako je saopštila g-đa MC Laughlin treba da predstavlja dobru mapu i jasne smjernice rada poreskog organa u ispunjavanju svih zadataka i izazova, ali i da, ispunjava ciljeve Vlade u dugoročnom periodu, te posluži kao efikasno sredstvo u komuniciranju sa obveznicima, posrednicima u oporezivanju, menadžmentom i partnerima. U tom kontekstu, kako je MC Laughlin dodala, eksperti MMF-a će domaćim stručnjacima pomoći u definisanju potreba i ciljeva Poreske uprave i Vlade, i njihovom upodobljavanju sa fiskalnim pravilima i matricama zemalja Evropske unije.

Zahvaljujući na kontinuiranoj podršci MMF-a, kao institucije koja ima iskustva globalnog karaktera, ministar Radunović je naglasio da je od prioritetnog značaja da rad na Strategiji ukaže na važnost modernizacije Poreske uprave i stručnog usavršavanja kadrova koji će predvoditi buduće reformacione procese u poreskoj administraciji. Ministar je naglasio da je Vlada odlučna u namjeri da unaprijedi efikasnosti rada Poreske uprave, te podsjetio da su sa tim ciljem dogovoreni projekti sa Svjetskom bankom i Evropskom komisijom.

PR SLUŽBA 
MINISTARSTVA FINANSIJA